Deltion studenten lopen stage in Noord-Irak

Zwolle – Du’a Abdulkadir is een van de eerste studenten van het Deltion College die stage heeft gelopen in Noord-Irak. Zij deed dat in het kader van haar opleiding Assistent Manager Internationale Handel. “Hier is het voor mij moeilijk om stage en werk te krijgen, dáár ben ik iemand!’’, vertelt Du’a Abdulkadir.

‘’We zijn trots om als eerste ROC in Nederland deze stageplaatsen te kunnen bieden aan onze studenten’’, aldus Frans Geurts, leraar bij het Deltion College. ‘’Al langer leiden we onze studenten internationaal georiënteerd op met veel lessen in het Engels en een intensieve kennismaking met buitenlandse culturen en zakelijke omgangsvormen. Dat Noord-Irak daar als stagelocatie bijkomt is wellicht verrassend, maar sluit goed aan bij de behoeften van onze leerlingen. We merken dat leerlingen die ooit met hun ouders om veiligheidsredenen uit die regio zijn vertrokken, overwegen om terug te gaan naar hun vaderland, ook nu het in Nederland economisch iets minder gaat. Vooral in de regio Duhok is de rust teruggekeerd en de economische perspectieven zijn goed, volop kansen dus voor goed opgeleide jongeren.‘’


Assistent Manager Internationale Handel

De opleiding Assistent Manager Internationale Handel is een driejarige opleiding op niveau 4 en bestemd voor jongeren met een vmbo-TL, vmbo-GL of Havo-achtergrond. De opleiding omvat alle competenties op het gebied van import- en exportactiviteiten en is ontwikkeld in samenwerking met brancheorganisatie Fenedex en het Europees netwerk Netinvet. Stagemogelijkheden waren er al volop in vrijwel alle Europese landen en daar komt nu de autonome Koerdische regio in Noord-Irak bij met bedrijven in onder andere Zakho en Erbil. Hierbij gaat het om bedrijven die actief zijn in de import en export van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen en de olie-industrie. Studenten worden intensief voorbereid op hun buitenlandse avontuur en krijgen ook tijdens hun stage een persoonlijke begeleiding vanuit school.

Artikel delen:

Reageer