Te snel: rijbewijs kwijt

Op de Poppenallee/Kroesenallee reed donderdagavond omstreeks 20.30 uur  een 44-jarige automobilist uit Dalfsen met een snelheid van 160 km/u waar 80 km/u het maximum is. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. 

Donderdagavond 24 mei omstreeks werd op de Ceintuurbaan een 20-jarige automobilist uit Zwolle bekeurd en zijn rijbewijs werd ingevorderd voor overschrijding van de maximum snelheid: 121 km/u in plaats van de toegestane 70 km/u.

Tijdens surveillance met de videoauto op donderdagavond 24 mei omstreeks 21.00 uur, reed een motorfiets met hoge snelheid over de Rijksstraatweg. De bestuurder haalde meerdere keren in bij de doorgetrokken streep. Hij reed ruim 132 km/u waar 80 km/u was toegestaan. Der man verhoogde zijn snelheid bij het naderen van de bebouwde kom (70 km/u toegestaan) en reed hier met ruim 140 km/u op de rotonde af. De bestuurder, 24 jaar uit Zwolle, werd staande gehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de doorgetrokken streep en snelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Tjonge die Poppenallee is wel populair om hard te rijden. Staan nog flitspalen ook (of niet meer?)
  Zou ik daar nooit doen met al die bomen langs de weg.
  Van de Ceintuurbaan kan je zeggen; 120 is veel te hard, is ook zo, maar feit is dat er best wat snelwegen te vinden zijn met precies dezelfde layout als de Ceintuurbaan bij de Marslanden waar gewoon 120 geldt.


  Maak melding

 2. Alleen de paal in het gehucht Emmen werkt altijd.
  De andere twee palen staan al jaren werkeloos langs de kant van de weg.


  Maak melding

 3. Beter dat de politie dit soort malloten eens gaat controleren.
  Fietslicht controleren zal heel nuttig zijn, maar fietsers rijden geen mensen dood.


  Maak melding

 4. Nee, die fietsers zorgen ervoor dat ze zelf doodgereden worden, omdat je ze als automobilist niet of te laat ziet doordat ze geen licht hebben.


  Maak melding

 5. hahahahaha, weer eentje!
  Goed zo! En nu voor de rest van zn leven intrekken dat rijbewijs! Auto wil ik wel overnemen, hij mag er nu toch niet meer in rijden.

  Wederom klinkt het bekende lied:
  Het regent, het regent, hele grote bekeuringen! Hoezee! 😀


  Maak melding

 6. @ Ik…
  lijkt me dan een goed idee om jou ook de rijbevoegdheid ook maar te ontzeggen. Als jouw ogen zo slecht zijn ben je een gevaar op de weg.  Maak melding

Reageer