Preventieactie woninginbraken in de Aa-landen

Zwolle – Op woensdagmiddag 4 juli houdt de politie in de Zwolse wijk de Aa-landen een preventieactie woninginbraken. De actie is een vervolg op de woninginbrakenactie die in april in Zwolle-Zuid werd gehouden.

politie_logo_4.jpg

Het doel van de actie is het voorkomen van inbraken en insluipingen. Daarnaast heeft de actie als doel om bewoners te informeren over de maatregelen die ze zelf kunnen treffen tegen inbraken en insluipingen. Ook wil de politie met de actie bewoners meer bewust maken van inbraakgevoelige situaties die ze zelf in de hand hebben. Tenslotte is het doel om betrokkenheid te creëren bij de aanpak van woninginbraken en insluipingen. Een grotere alertheid in de woonomgeving vergroot immers de kans op aanhoudingen voor woninginbraak.

Inbraakgevoelige situaties

Studenten van het Deltion College en ROC Landstede gaan, onder begeleiding van politiemedewerkers, de wijk in om uit te kijken naar inbraakgevoelige situaties. Zijn de bewoners thuis dan worden zij aangesproken en ontvangen ze een informatiepakket. Bij woningen waar bijvoorbeeld een raam open staat of een deur niet goed is afgesloten terwijl er niemand thuis is, wordt een informatiepakket in de brievenbus gestopt. Daarbij wordt de bewoner geattendeerd op het aantreffen van de inbraakgevoelige situatie.

Artikel delen:

Reageer