Wegwerkzaamheden aan IJsselallee

Zwolle – Aan de IJsselallee tussen de Oldeneelallee en de Ittersumallee vinden van dinsdag 3 juli tot en met zaterdag 7 juli onderhoudswerkzaamheden plaats. Ook de kruising Oldeneelallee / IJsselallee wordt onder handen genomen. De werkzaamheden aan de kruising duren tot woensdag 11 juli. Er komt een nieuwe asfaltlaag met nieuwe markeringen. Er gelden omleidingsroutes die ook op borden langs de weg staan aangegeven.

De IJsselallee tussen Oldeneelallee en Ittersumallee is van 3 tot en met 7 juli elke avond/nacht tussen 19.00 en 6.00 uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Op donderdag 5 juli starten de werkzaamheden een uur later; om 20.00 uur. Ook de kruising Oldeneelallee / IJsselallee wordt aangepakt en is daardoor tijdens deze momenten niet toegankelijk. Daardoor zijn ook de Wijheseweg tot aan de rotonde bij de Cameraarlaan en de Oldeneelallee tussen de Marsweg en de rotonde bij de Schepenenlaan in beide richtingen gesloten voor verkeer. Het tankstation aan de Oldeneelallee is daardoor niet bereikbaar. Verkeer kan tijdens de wegafsluitingen gebruik maken van de omleidingsroute. De kruising IJsselallee / Ittersumallee blijft wel toegankelijk. Beperkt rijstroken beschikbaar op 5, 6 en 7 juli ‘s ochtends

3 tot en met 7 juli zijn overdag de genoemde wegen weer toegankelijk. Wel zijn op donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend 5, 6 en 7 juli op de kruising Oldeneelallee / IJsselallee en de kruising Ittersumallee / IJsselallee bepaalde afslagen afgesloten. Dit heeft te maken met het uitharden van het beton in het asfalt in de opstelvakken.

Donderdag 5 juli ’s ochtends

· verkeer komend vanaf Wijhe kan niet rechts afslaan richting de Oldeneelallee.

Vrijdag 6 juli ’s ochtends

· verkeer komend vanaf Wijhe kan niet rechts afslaan richting de Ittersumallee

· verkeer komend vanaf de binnenstad kan niet rechts afslaan richting de Oldeneelallee

· verkeer komend vanaf Wijhe kan niet links afslaan richting de Oldeneelallee.

Zaterdag 7 juli ’s ochtends

· verkeer komend vanuit Wijhe kan niet links afslaan richting de Ittersumallee

· verkeer komend vanaf de binnenstad kan niet links afslaan richting de Oldeneelallee.

Rechtdoorgaand verkeer op de IJsselallee behoudt deze ochtenden doorgang, maar moet wel rekening houden met beperkte beschikbaarheid van rijstroken. Verkeer moet daarom rekening houden met vertragingen.

Geadviseerd wordt deze ochtenden gebruik te maken van de omleidingsroute. Deze staat ook aangeven op borden langs de weg.

Omleidingsroute van 3 tot en met 7 juli

De omleidingsroute loopt via de Hollewandsweg – Oldeneelallee – Burgemeester de Vos van Steenwijklaan – Ittersumallee. Verkeer met bestemming Marslanden kan omrijden via Ittersumallee – Marsweg.

Werkzaamheden kruising Oldeneelallee / IJsselallee van 9 tot en met 11 juli Van maandag 9 tot en met woensdag 11 juli tussen 9.30 en 15.00 uur zijn op de kruising Oldeneelallee / IJsselallee beperkt rijstroken beschikbaar vanwege slijpwerkzaamheden en het aanbrengen van nieuwe markeringen. Het verkeer behoudt doorgang, maar moet rekening houden met vertragingen.

Artikel delen: