Van 28 juli t/m 5 aug beperkt treinverkeer in Zwolle

Zwolle – ProRail bouwt aan een vernieuwd station in Zwolle dat beter is berekend op het groeiend aantal treinreizigers. Voor treinreizigers betekent dat in de toekomst meer ruimte op het station, want de oude tunnel van 5 meter breed maakt plaats voor een tunnel van 17 meter breed (2014).

treinverkeer_zomer_2012.jpg

Verder komt er een vierde perron en worden alle sporen aangepast en gemoderniseerd. De bouwactiviteiten zorgen voor hinder. In verschillende periodes rijden er minder of geen treinen rondom Zwolle. De aangepaste reisadviezen zijn ongeveer 10 dagen voor vertrek verwerkt in de NS Reisplanner. Kijk vlak voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies. In beide weekenden rijden er NS bussen in plaats van treinen. Uw extra reistijd is minimaal 30 minuten. 

treinverkeer_zomer_2_2012.jpg
Foto: ProRail juni 2012

Zomer 2012

In de zomer van 2012 worden de werkzaamheden in een aantal fasen uitgevoerd:

Op zaterdag 28 en zondag 29 juli is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle. Er rijden bussen van Zwolle naar Ommen, Meppel, ’t Harde, Olst en Nijverdal en vice versa. Tussen Meppel en ’t Harde rijdt een rechtstreekse snelbus. Er rijden in dit weekend wél treinen tussen Zwolle en Kampen.

Van maandag 30 juli t/m vrijdag 3 augustus is er beperkt treinverkeer van, naar en via Zwolle. Er rijden bussen tussen Meppel en ’t Harde, Zwolle en Nijverdal en Zwolle en ’t Harde. Er rijden wel treinen tussen Zwolle en Emmen, Zwolle en Kampen, Zwolle en Deventer en Zwolle en Meppel. Omdat er tussen Meppel en Zwolle maar een beperkt aantal treinen rijden, adviseren wij doorgaande reizigers tussen het Noorden van Nederland en de Randstad om met de snelbussen tussen Meppel en ’t Harde te reizen.

Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus is er geen treinverkeer van en naar Zwolle. Er rijden bussen tussen Zwolle en Ommen, Meppel, ’t Harde, Olst , Nijverdal en Kampen. Daarnaast rijdt er een rechtstreekse snelbus tussen Meppel en ’t Harde.

Op maandag 6 en dinsdag 7 augustus vertrekken een aantal treinen uit Zwolle van andere sporen dan gebruikelijk.

Herfst 2012

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle. Er rijden bussen tussen Zwolle en Ommen, Meppel, ’t Harde, Olst , Nijverdal en Kampen. Daarnaast rijdt er een rechtstreekse snelbus tussen Meppel en ’t Harde.

Deze informatie is ook te lezen in de folder die u aan het loket kunt krijgen of kunt downloaden onderaan deze pagina.

Bent u geïnteresseerd in de achtergronden van het bouwproject van ProRail, kijkt u dan op de website van ProRail.

Artikel delen: