Zwolle mogelijk onderdeel van Vuelta 2015

Zwolle – De Vuelta editie van 2015 komt mogelijk naar Zwolle. Zwolle is in beeld als finishplaats van een etappe in de Ronde van Spanje, de Vuelta. De organisatie en de gemeente Zwolle zijn enthousiast, melden De Stentor en RTV Oost. Het stadsbestuur hoeft zich alleen nog maar kandidaat te stellen.

In 2015 doet de Spaanse wielerronde Nederland aan voor drie etappes. Mocht Zwolle er een van krijgen, dan kost dat de stad zo’n 250.000 euro. Gehoopt wordt dat de provincie Overijssel daar ook aan meebetaalt, omdat de hele regio zou meeprofiteren van de media-aandacht rond een Vuelta-etappe. Bron: ANP.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik ben sportliefhebber en vind ik ook het wielrennen interessant om van een afstandje te volgen, maar ik vind dit toch wel een duidelijk voorbeeld van doorslaande commercie in de sport. Kom op, de ronde van Spanje in Zwolle, dat gaat toch nergens meer over?


  ⚠️ Meld

 2. en vergeet niet die 250.000 is alleen maar begin reken maar dat daar zeker nog 250.000 bij komt als het al niet meer is dat bedrag is alleen maar om te mogen finishen;)


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind de tendens dat alles wat geld kost de reageerder op WLZ een doorn in het oog is.
  Hebben we het in Nederland nu opeens zo slecht, dat we allemaal op een droge korst brood kauwen.
  Mag er nergens geld meer aan uit worden gegeven.
  Kunst bij het nieuwe zwembad zonde van het geld. Nieuwbouw Isala zonde van het geld. Nu dit weer.
  Is bij iedereen opeens het glas half leeg in plaats van half vol.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad Ingrid, altijd dat gezeur over de kosten maar niemand heeft het over de opbrengsten. Lekker makkelijk commentaar geven zo!! Is te moeilijk om te bedenken dat zo’n karavaan ook moet eten, drinken, slapen, tanken etc etc. Dat heet economisch gewin!!


  ⚠️ Meld

 5. @Zwollenaar is Back, zo is het kosten en baten, en plezier. Ook al vind niet iedereen hetzelfde leuk. Ik ben geen wieler liefhebber maar vele anderen wel. Mooi dat zoiets als dit eventueel naar Zwolle komt.


  ⚠️ Meld

 6. Mooi hoor, alleen zal het idee waarschijnlijk gaan stranden omdat het waarschijnlijk net het broedseizoen is of omdat er een miereneucpartijtje lekker dwars wil gaan liggen voor wat moraalgeneuzel om wat kiezertjes te trekken…

  Laat maar mooi komen! En nee, ik heb geen ene reed met die hele wielersport, maar als mijn stadje Zwolle het eindstation is van zo’n bekend evenement wordt dan zou ik daar best trots op zijn


  ⚠️ Meld

 7. Ter aanvulling op mijn eerste post: ik heb het niet over de kosten, alleen over het feit dat een evenement door de commercie zijn oorsprong helemaal vergeet. Dat de Tour de France in België begint is al een beetje raar, maar dat de Vuelta in Zwolle begint is absurd. We zitten hier op zo’n 1500 km afstand van Spanje. Dat stuk gaan ze echt niet helemaal fietsen, want dan zit de halve ronde er al op voor ze ?berhaupt in Spanje zijn.


  ⚠️ Meld

 8. De Vuelta gaat Zwolle winst opleveren volgens het artikel in De Stentor. Voor wie? En waarom investeert diegene dan niet de benodigde ?? 250.000?


  ⚠️ Meld

 9. Als je als stad exposure wilt hebben moet je startplaats zijn. NIET de finishplaats. Kijk maar eens naar de tv-uitzendingen van de Tour de France, de startplaats is uitgebreid in beeld, het einde / de finish is zo voorbij!


  ⚠️ Meld

 10. Het is nu officieel Zwolle is finishplaats van de derde etappe van de Ronde van Spanje. Is dat goed nieuws? Ik denk van wel. We moeten niet vergeten dat de Vuelta een wereldwijd sportevenement is. Dus heel de wereld kan genieten van de Peperbus, de Sassenpoort en de oude binnenstad. Deze zullen uitgebreid in beeld worden gebracht na de finish. Toeristen zullen komen om onze mooie stad te bezoeken. Ook moeten de supporters eten en tanken: ‘kassa!’. Maar als dat die 250.000 euro goed maakt? Ik vraag het me af.
  De Vuelta zal een kleine boost geven aan de economie, maar veel belangrijker een glimlach op de hoofden.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.