Opening zonnestroom-installatie Vaandrig Lengton Groep

Zwolle – Zaterdagmiddag was het dan zover: de officiële opening van de zonnestroom-installatie bij de Vaandrig Lengton Groep te Zwolle. In het bijzijn van vele jeugdleden, ouders en geïnteresseerden heeft Erik Dannenberg, wethouder van Milieu en Duurzaamheid, door een grote zon te laten schijnen de zonnestroom-installatie officieel voor open verklaard.

zonnepanelen_3.jpg

In november vorig jaar werd ons via meerdere persberichten duidelijk dat de zonnepanelen van de ‘spookgarage’ aan de Assendorperdijk tijdens de sloop van het pand simpelweg kapot gegooid werden. Dit konden onze leden en vooral Michiel van der Herberg niet over hun hart verkrijgen en al snel werd er rondgebeld of de zonnepanelen te redden waren. Na toestemming van het sloopbedrijf Scheffer, het huren van een kraan en de nodige veiligheidsmaatregelen werd twee dagen keihard gewerkt om zoveel mogelijk zonnepanelen te redden (zie hiervoor ook het persbericht van 20 november 2011). Door deze snelle handeling en veel hulp van alle kanten zijn er ruim 400 zonnepanelen gered. Begin dit jaar werden er plannen gemaakt om deze zonnepanelen te plaatsen op ons gebouw ’t Troeplokaal aan het Almelose Kanaal. Nadat de eerste honderd panelen op het dak lagen konden ook de omvormers (drie in totaal) worden geplaatst. Op het moment zijn twee omvormers al actief en liggen er meer dan 200 panelen op het dak.

zonnepanelen_4.jpg

zonnepanelen_1.jpg

zonnepanelen_5.jpg

Via Lees verder nog een foto…

Ondanks vele kritische blikken op het feit dat de (verouderde) zonnepanelen per stuk slechts een vermogen van 32 watt hebben zijn ze nu al de eerste kilowatturen aan het terug leveren! De zonnepanelen die wij gratis hebben gekregen (de huur van de kraan e.d. uitgezonderd) zullen ons dus nog vele jaren plezier en vooral veel energie bezorgen.

zonnepanelen_2.jpg

Door: Sanne Hoekman namens de Vaandrig Lengton Groep

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een mooi resultaat. Beter dan het gewoon kapot laten flikkeren van dit materiaal. Dat er een modernere variant beschikbaar is betekent natuurlijk niet dat deze schermen opeens afval zijn. Vaandrig Lengton Groep: Veel plezier en stroom met deze panelen toegewenst.

    Groet van Quesjer


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.