Pupillen Blue Hawks tweemaal te sterk voor koploper

Zwolle – De honkballers van Blue Hawks hebben tegen Tex Town Tigers een prestatie van formaat neergezet. De Zwolse ploeg deelde op eigen veld een enorme dreun uit aan de koplopers uit Enschede. Onder leiding van pitchers Stijn en Jeandro liep Blue Hawks uit naar twee cruciale zeges: 7-3 en 4-1.

Het honkbal van Blue Hawks was tegen Tex Town Tigers van hoog niveau. Al in de eerste wedstrijd sneuvelden vijf spelers uit Enschede op de honken door goede veldacties van onder meer eerste honkman Sven, korte stop Jeandro en tweede honkman Jaimy. Toch kwam Tex Town Tigers aanvankelijk wel op een 0-3 voorsprong. Pitcher Stijn kreeg twee rake klappen om zijn oren, waarvan één voor een tweepunten-homerun diep het linksveld in verdween. De Zwolse ploeg kwam echter sterk terug en schakelde na de homerun de zeven daaropvolgende spelers uit om de winst te bezegelen.

Onder druk

In de gelijkmakende eerste slagbeurt had Blue Hawks namelijk al de leiding in de wedstrijd overgenomen. Hits van Jeandro en Jaimy zetten de Enschedese defensie direct onder druk. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat maar liefst zeven spelers de thuisplaat konden passeren. Na een puntloze tweede inning hoefde Blue Hawks door de voorsprong niet meer aan de derde Zwolse slagbeurt te beginnen. Stijn (4-1-2-0) werd winnend werper met vier strikeouts.

Kans op een revanche kreeg de koploper niet. In de tweede wedstrijd moest Tex Town Tigers buigen voor pitcher Jeandro. Hij stond slechts één punt toe na een driehonkslag in de eerste inning. Ook nu gaf de Zwolse defensie de doorslag. Waar de veldploeg van Tex Town Tigers op cruciale momenten in de fout ging, bleef Blue Hawks andermaal foutloos. Met in totaal zeven strikeouts legde Jeandro (7-2-2-0) de slagploeg van Tex Town Tigers uiteindelijk aan banden.

Belangrijke bal

Het duurde nu aanzienlijk langer voordat voor Blue Hawks de winst een feit was. Pas in de tweede inning wist de Zwolse ploeg de 0-1 achterstand weg te werken. Met één man uit sloeg Jesse een hele belangrijke bal het veld in. Daarop kon Renick de gelijkmaker scoren en kon Blue Hawks het initiatief in de wedstrijd definitief naar zich toe trekken.

Met succes, want na Renick wisten ook Sven, Jeandro en Stijn punten binnen te lopen. De Zwolse ploeg profiteerde daarmee van twee belangrijke veldfouten na rake klappen van Jeandro en Jaimy. Het betekende een 4-1 voorsprong en zorgde ervoor dat Blue Hawks opnieuw in de derde inning niet meer de gelijkmakende slagbeurt hoefde te spelen.
De twee zeges tegen koploper Tex Town Tigers waren alweer de respectievelijk zestiende en zeventiende overwinning voor Blue Hawks in twintig wedstrijden. De Zwolse ploeg heeft daarmee de koppositie in het klassement weer overgenomen en staat nu drie punten los van Tex Town Tigers.

Artikel delen:

Reageer