Machiel Steenbergen veroverd zilver

Zwolle – Zaterdag is het Nederlands Kampioenschap sprint op de step gereden. De Zwolse Machiel Steenbergen was de verrassing van de dag door te finishen op een welverdiende tweede plaats in het heren seniorenveld.

Steenbergen, vorig jaar nog steppend in het juniorenveld, wilde alles op alles zetten om ook dit podium te beklimmen. Hij liet zichzelf op de 200 meter sprint direct zien met een tijd van 23,10. Direct achter drievoudig Nederlands Kampioen Eelco L’Abee uit Leersum die finishte met een tijd van 22,90. Ook op de 400 meter en 800 meter wist hij als tweede te finishen. Martijn Tiemens uit Woudenberg wist hij met éénhonderdste op de 800 meter voor te blijven. De 18 jarige Steenbergen heeft zijn sprintkwaliteiten de laatste jaren goed kunnen ontwikkelen en hiermee kunnen laten zien dat hij het seniorenveld aan kan. Steenbergen maakt zich nu op voor het Wereld Kampioenschap steppen van 2 tot 4 augustus in St Wendel (Dld).

Artikel delen:
Reacties 5
  1. In titels missen vaak woorden, maar in dit geval zorgt de woordvolgorde ervoor dat verovert met een T moet worden geschreven. Het is het enige werkwoord in de zin en dus de persoonsvorm.


    ⚠️ Meld

  2. Ja inderdaad… ik bedoelde eigenlijk dat er hier volgens mij geen sprake is van VTT… Ik weet niet wat erger is: de fout maken of het ook nog goed praten! 😉
    (Met een knipoog h? mariane!)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.