Lekkere workshops tijdens Open Dag DOAS

Zwolle – Op zaterdag werd in De Oude Ambacht School (DOAS) een open dag gehouden worden. Een groot aantal ateliers waren deze dag geopend voor publiek en er vonden ook extra activiteiten plaats. Susan Duenk gaf een demonstratie klassiek stofferen. Voor kinderen gaf fotografe Betty van Velzen een workshop ‘miniworlds’. Ook konden kinderen een draailes krijgen bij pottenbakkerij Zwolifant. Keramiste Thea de Badts gaf informatie over haar werk en cursussen.

doas_2.jpg

Er waren ook drie lekkere workshops. Tijdens de workshop High Tea leerden de cursisten vier gezonde sandwiches te maken; één met kip, één met vis, één met noten en één met hüttenkäse. Ook werden er lekkernijen gemaakt met pure chocolade en vers fruit en er werden bonbons gevuld.Tijdens de workshop High Tea konden de deelnemers vragen stellen over gezonde voeding aan voedingskundige Elke Mulder. Natuurlijk werd er tijdens de High Tea ook thee en koffie geschonken en wordt er geproefd van al het lekkers. Banketbakker Meinke leerde de bezoekers zaterdag chocoladefiguren of – letters maken. Iedere deelnemer ging met een spuitzak gevuld met chocola aan de slag. Het chocoladekunstwerk werd mooi afgewerkt met noten en vruchten. In de hal van DOAS stond de hele middag een echte chocoladefontein met pure chocola. Hierin konden kinderen en andere lekkerbekken een minicupcake dopen. Daarna ging het geheel in de crazy dip en ontstond er een heerlijke lolly.

doas_1.jpg

doas_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een workshop over oude ambachten is altijd tof. Bovendien door die workshop blijft ook de ambacht bestaan. Als je dan ook nog een workshop voorziet voor de kinderen wordt meteen de drempel zeer laag om aan die workshop mee te doen. Eva Joos.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.