Gerrit Jansen exposeert ‘Zwolse stadsgezichten’

Zwolle – In de Bibliotheek Zwolle-Centrum aan de Diezerstraat 80 is de expositie ‘Zwolse stadsgezichten’ ingericht. Tot en met zaterdag 1 september hangen hier zeventien veelkleurige acrylschilderijen van Gerrit Jansen.

katerveersluis.jpg

De expositie houdt verband met het boek ‘Twaalf prominente Zwollenaren over Zwolle en over zichzelf’ van Adri van Drielen. In dat boek zijn twaalf van de geëxposeerde schilderijen paginagroot als illustratie opgenomen. Zwollenaar Gerrit Jansen heeft de afgelopen zes jaar steeds meer zijn eigen invulling gegeven aan het consensisme, de stroming die populair werd door Ton Schulten uit Ootmarsum. Jansen is daarbij het laatste jaar veel gedetailleerder gaan schilderen. Hij exposeerde dit jaar al in Zwolle (Isala) en Dedemsvaart.

Gerrit Jansen (1945) begon als scholier al met schilderen. Hij kreeg les van Stien Eelsingh en Piet Zwiers en ging na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo als etaleur aan de slag. Gezin en wisselingen in werkkring drongen het schilderen lange tijd naar de achtergrond. Eerst nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan nam Jansen in 2006 de penselen weer ter hand. De vele positieve reacties op zijn schilderijen waren een stimulans om ook meer werk te maken van het exposeren.

Zie ook: http://www.gerritjansen.exto.nl/

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kleurrrijk, soms lijkt er een schilderij in het schilderij te zitten. Vind ik het mooi……… Weet ik eigenlijk niet. Anderzijds leuke betaalbare kunst. Om de prijs hoef je het niet te laten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.