Zwolle als ontmoetingsplek voor de Argentijnse tango

Zwolle – Tangodansers uit het noorden, oosten en het midden van het land hebben in Zwolle een ontmoetingsplek gevonden. Hoewel het tangodansfeest in het Café van Grand Hotel Wientjes eenmalig bedoeld was, vragen de bezoekers om een vervolg. Zwolle, twee dansscholen voor de Argentijnse tango rijk, lijkt zich als trefcentrum op de kaart te zetten.

Geïnspireerd door het plezier en de enthousiaste reacties van dansers over de eerste tangosalon (op zondag 22 april jl.), organiseren Jacqueline Neppelenbroek en Tango Alegría voortaan tweemaal per jaar een tangosalon in het statige Grand Hotel Wientjes. Het Grand Café met de sfeer en allure van weleer nodigt uit voor een ongedwongen en vrolijke middag en avond. De ruime, authentieke houten vloer, lijkt bewaard om er de Argentijnse tango te kunnen dansen, Op zondag 9 september a.s. draait DJ Arthur oude en nieuwe tango’s en verrassende non-tango’s. Vanaf 16:00 uur is iedereen van harte welkom. Entree € 6,00. Het Hotel ligt op twee minuten loopafstand van het station en gratis parkeergelegenheid aan Emmawijk, op 10 minuten loopafstand.

Voorafgaand aan de salon is er van 15:00 tot 16:00 uur een gratis proefles voor iedereen, die kennis wil maken met de Argentijnse tango. Leeftijd, fysieke conditie en danservaring zijn niet van belang. Voor de deelnemers aan de proefles is toegang tot de salon gratis. Info en aanmelden: info@tangoalegria.com of 06-11626940 (Marc van Ameijden).

Artikel delen:

Reageer