Concert Zwols Symfonie Orkest geslaagd

Zwolle – Op zaterdag 30 juni gaf het Zwols Symfonie Orkest ter afsluiting van het seizoen, een concert in Hotel Lumen.  In de sfeervolle ambiance van dit hotel stonden diverse klassiekers op het programma. Na afloop van het concert roemden musici en publiek de geweldige akoestiek van het atrium van Hotel Lumen.  

Een bijzondere setting in Hotel Lumen bij het concert van het Zwols Symfonie Orkest. Het orkest zat namelijk op de eerste verdieping van het hotel, het publiek op de hotelverdiepingen daarboven. En dat geheel verlicht door het 18 meter hoge lichtkunstwerk dat in het atrium van het hotel hangt. De lamp wisselt continue van kleur en leek wel te reageren op de gespeelde muziek. Speciaal voor de gelegenheid was het grote glazen dak van het hotel verduisterd.

Het concert begon met de indrukwekkende Ouverture Coriolanus van Beethoven. Hierna volgden onder andere het prachtige Chanson de Nuit en het Chanson de Matin van Edward Elgar. Na de pauze werden delen uit Haydn’s tweede symfonie gespeeld. Het concert werd afgesloten met de Donner und Blitz polka van Strauss. Het Zwols Symfonie Orkest staat onder leiding van dirigent Carl van Reenen en bestaat uit circa 40 leden die uit Zwolle en omgeving komen. In het besef dat het voor een amateurorkest moeilijk is een beroepsorkest te evenaren, maar dat het vooral om het plezier van musiceren en het luisteren gaat, probeert het orkest altijd minder bekende, maar daarom niet minder mooie muziek in het repertoire op te nemen.

Artikel delen: