Slow Fashion & Slow Food in Duurzaam Café

Op dinsdag 10 juli vindt er een nieuwe editie van het Duurzaam Café plaats in het Stedelijk Museum Zwolle. Het thema is dit maal: “Slow Fashion & Slow Food”. Het Stedelijk Museum is een perfecte omgeving voor deze duurzame thema’s.

Momenteel vindt in dit museum namelijk de expositie ‘Stil Even’ plaats, een expositie die de bezoeker vraagt stil te staan bij het verloop van de tijd. De cafégasten worden getrakteerd op een gevarieerd programma: er wordt een video-interview met Ellen Willink vertoond, die haar Slow Fashion collectie heeft geshowd tijdens the Curacao Fashion Week. Verder komt Hanneke Nolet vertellen over Focus op Kleding en zal Harry Schonewille trakteren op verhaal en proeverij van Slow Food. Map Renes van FRISGROEN heeft Alan Lentz van Duurzaam Zwolle en Amelieke van de Lavoir van Das Nouveau Vod voorgesteld om samen deze editie van het Duurzaam Café te organiseren. Al eerder hebben zij samengewerkt aan duurzame projecten in Zwolle. Das Nouveau Vod en FRISGROEN hebben in april T-jurk georganiseerd, een kledingruilparty in combinatie met high tea. Deze keer vindt er een zomerse kledingruil plaats.

Het doel van Duurzaam Café is om op een relaxte wijze elkaar te ontmoeten, ervaring te delen en elkaar te inspireren. Op deze manier willen ze andere Zwollenaren enthousiasmeren om ook ecobewuste keuzes te maken. Voordat de zomervakantie aanbreekt is het een geschikt moment om even stil te staan bij duurzame items.

Om 19.45 uur gaan de deuren van het Stedelijk Museum open. Bij binnenkomst is er direct de mogelijkheid om een zomerjurk of shirt te ruilen bij Das Nouveau Vod. Dus neem een leuk zomers kledingstuk mee om te ruilen! Om 20.00 uur start het progamma van inspirerende verhalen en interactie met gasten. Entree is gratis. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Zie ook de sites:

www.stedelijkmuseumzwolle.nl, www.duurzaamzwolle.nl www.dasnouveauvod.wordpress.com en www.frisgroen.nu

Artikel delen:

Reageer