Beach soccerteam wint oefenduel van Lansingerland

Zwolle – De Zwolse strandvoetballers van De Pelikaan hebben zondag een oefenduel tegen Beach Soccer Lansingerland met 4-2 weten te winnen. PBSZ speelde de wedstrijd in voorbereiding op de Super Cup en de twee competitiewedstrijden in The Hague Beach Stadium in Scheveningen. Iljas Baltes, Joris de Wilde, Mathijs Bouwhuis en Sillie Dilürü tekenden zondag voor de Zwolse doelpunten.

teamfoto_17_juni_pbsz.jpg

Beach Soccer Lansingerland speelt normaal gesproken onder de vlag van Holland Beach Soccer, de bond die naast de KNVB een eigen competitie speelt. In de zogeheten Super League plaatste Lansingerland zich als koploper al voor de play-offs, waardoor het oefenduel een mooie krachtmeting was voor de Zwolse beachvoetballers. In balbezit was PBSZ zondag erg sterk, waardoor de Zwollenaren na twee periodes een 2-0 voorsprong namen. In de derde periode kwam Lansingerland nog wel terug tot 3-2, maar na de 4-2 was het verzet van de tegenstander gebroken en keerde de Zwolse ploeg met een zege huiswaarts.

Het eerstvolgende duel van De Pelikaan is op zaterdag 7 juli, tijdens de Zwolse Beachtsportdagen. PBSZ neemt het dan, na het ALM Beach Soccer toernooi, op tegen een team van oud-spelers van PEC Zwolle. Op 14 en 15 juli komt de Zwolse ploeg weer in actie in de eredivisie. The Hague Beach Stadium is dan het decor voor twee wedstrijden van het Zwolse Beach Soccer team.

Artikel delen: