6 miljoen liter water in Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Deze zomer van 2012 gaat het gerenoveerde openluchtbad door het bouwteam aan de vereniging overgedragen worden. Maandag werd gestart met het vol water laten lopen van het zwembad. Er moet maar liefst 6 miljoen liter water het zwembad in gepompt worden. Het bestuur en de vaste vrijwilligers doen er alles aan om zo daarna het Openluchtbad veilig open te kunnen stellen. De exacte datum is nog niet bekend. Het zal in ieder gevalk niet eerder dan 22 juli worden.

oz_6.jpg

Om Zwolle nog een extra kans te geven om voor een aantrekkelijk tarief kennis te maken met het gerenoveerde Openluchtbad zal er as. dinsdag 3 juli nog een laatste voorverkoopavond plaatsvinden. De eerste graszoden zijn gelegd. De verf en coating zijn vertraagd door nattigheid. Van 19.00 tot 20.30 uur zal Hotel Lumen haar deuren openen voor deze eenmalige extra ingelaste voorverkoopavond. Toekomstige leden die vanaf medio juli nog een lange zomer willen kennismaken met het openluchtbad krijgen de mogelijkheid om voor €20 per persoon lid van de vereniging te worden. Om lid te worden moet men een goed lijkende en recente pasfoto per lid meenemen, een pinpas omdat alleen digitale betaling kan plaatsvinden en een agenda om het vrijwilligerswerk in te plannen. Voor meer informatie zie de website Openluchtbad Zwolle!

oz_3.jpg

oz_2.jpg

oz_5.jpg

Via Lees verder meer foto's…

Het Zwolse Openluchtbad is sinds 1994 rijksmonument. Om het bad te kunnen blijven exploiteren is de 'Vereniging Openluchtbad Zwolle' opgericht. Zij heeft in 1992 na overleg met de gemeente en voorzien van een gedegen exploitatieplan het Openluchtbad volledig overgenomen.

De vereniging weet het bad al 17 jaar te exploiteren door de inzet van vrijwilligers. Iedereen kan lid worden van de Vereniging. Tegelijkertijd verplicht men zich tot een aantal uren vrijwilligerswerk per seizoen. Dat deze formule werkt, blijkt uit het feit dat de vereniging rond de 5500 leden telt.

Het bad heeft ruimschoots bewezen in een behoefte te voorzien. Afhankelijk van een goede of slechte zomer passeren er jaarlijks tussen de 60.000 tot 90.000 bezoekers de poort van het zwembad.

oz_4.jpg

oz_1.jpg

Artikel delen:

Reageer