Diederik Samsom bezoekt Zwolle

Zwolle – Op donderdag 12 juli 2012 vindt er op het Diezerplein in Zwolle een bijzondere barbecue plaats, met als speciale gast PvdA partijleider en lijsttrekker Diederik Samsom. In een lange reeks van barbecues die de PvdA tijdens de campagnezomer door het hele land zal organiseren, mag Zwolle het spits afbijten. De barbecue is speciaal bedoeld voor buurtbewoners van de wijk Diezerpoort, die dan van harte uitgenodigd zijn om gezellig aan te schuiven. De barbecue, waarbij er naast lekker eten ook ruimte is voor gesprekken en vragen van buurtbewoners, zal plaatsvinden tegenover het onlangs geopende campagnekantoor van de PvdA Zwolle op het Diezerplein 33.

Karen Kuipers, voorzitter van de PvdA afdeling Zwolle verwacht dat het druk en gezellig wordt. “Het is met het oog op het weer natuurlijk altijd spannend, maar met een gast als Diederik verwacht ik grote belangstelling voor de buurtbarbecue. Op deze manier kunnen de bewoners van de wijk Diezerpoort op informele wijze met Diederik Samsom in gesprek komen. Het doel is om te horen van de mensen wat er nu allemaal echt leeft onder hen, wat voor hen belangrijk is en naar welke thema’s de aandacht uit zou moeten gaan. We hebben inmiddels veel positieve reacties gehad op de komst van ons nieuwe campagnekantoor, en hopen op deze manier een impuls aan de wijk te kunnen geven.”

Canvasactie

Met deze buurtbarbecue komt de verkiezingscampagne in Zwolle goed op gang. Op 22 juni is het campagnekantoor feestelijk geopend door Hans Spekman. De afdeling heeft grootse plannen voor de campagne. De eerstvolgende actie vindt op 7 juli plaats, waarbij leden van de PvdA Zwolle canvassen in de wijk Diezerpoort. De leden enquêteren bewoners huis aan huis over thema’s als veiligheid, voorzieningen, de openbare ruimte en de sociale structuur. De uitkomsten van deze buurtanalyses kunnen een voordelige rol spelen in het efficiënt aanpakken van problemen in een buurt, en hebben in het verleden al tot diverse succesverhalen geleid.

Karen Kuipers laat geen misverstand bestaan over de vraag op welke partij de buurtbewoners zouden moeten stemmen. “De PvdA werkt vanuit sociaaldemocratische idealen zoals gelijkheid, voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een rechtvaardig bestaan. Nederland moet sterker, socialer en daarbij sparen we bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek niet. Ook over Europa hebben we een duidelijk standpunt. De PvdA luistert als volkspartij allereerst naar de burger, dus we zijn ontzettend benieuwd naar de meningen die we zullen horen op 12 juli!’’

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Zal wel een grote donderwolk boven hangen.
  Typerend voor nederland als die man aan de macht(kuch) komt.

  Hopelijk komt het niet zover


  ⚠️ Meld

 2. PvdA is al lang niet meer voor de arbeiders. Heb jaren erop gestemd, maar nu gewoon sp, die komen nog voor de arbeiders op.


  ⚠️ Meld

 3. De PvdA luistert als volkspartij allereerst naar de burger..

  Dan zijn ze de laatste tientallen jaren doof geweest. De Nederlandse burger weet wel beter. Het pappen en nathouden is voor bij. Sinterklaas spelen daar trapt de nederlander ook niet meer in nu de gevolgen zichtbaar zijn en de tollerantie bij de nederlander verdwijnt langzaam. Gelukkig maar want ook de burger heeft zich jarenlang zand in de ogen laten strooien. Nu maar hopen dat het die donderdag flink gaat regenen want dit is een aanfluiting voor de stad zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. Blijkbaar zijn de schrijvers van de 3 vorige reacties teleurgesteld in de PvdA en of de hele politiek. Begrijpelijk want als het slecht gaat in je land, stand en of buurt geeft dat geen reden tot juichen. Maar dan is het juist zaak om de kop er bij te houden. Luisteren is iets anders dan blind nalopen of ja te roepen terwijl je dat niet kan waarmaken. Nederland is en blijft hopelijk een coalitie land. Een politieke partij moet niet alleen verantwoording afleggen aan hun kiezers maar aan alle inwoners van het land voor hun besluitvorming. Het kan dus niet zo zijn dat er alleen maar positieve reacties volgen. Veel sterkte met de verkiezingen.


  ⚠️ Meld

 5. Keklik Y?cel, kandidaat-Kamerlid voor de Partij van de Arbeid op plaats 26, is ook aanwezig tijdens de barbecue. Ook houdt zij een korte speech.

  Mevrouw Y?cel is het eerste Overijsselse lid op de kandidatenlijst van de PvdA en neemt tijdens de campagnezomer ook deel aan verschillende acties in de regio.


  ⚠️ Meld

 6. @ drama, wat is je voorkeurslijstje?
  – inwoner van Europa
  – inwoner van Zwolle
  – inwoner van Overijssel
  – inwoner van Regio IJssel Vecht
  – inwoner van (regelmatig voorkomend) zelfbedachte regio
  – inwoner van het waterschapsgebied
  – wereldburger?

  Stem je uberhaupte op de partij van de mogelijk nieuwe MP?
  Hoe belangrijk vind je het dan écht dat iemand uit jouw favoriete gebied jou vertegenwoordigd?
  Zou het zo kunnen zijn dat iemand uit bijv. Haarlem jouw belangen zelfs beter zou kunnen vertegenwoordigen, hebben we het nog niet eens over zijn/haar partij?


  ⚠️ Meld

 7. Qua populariteit van verkiezingen…staat de landelijke nog steeds op kop, dan de gemeentelijke vervolgens de provinviale en waterschapsverkiezingen volgens mij.

  Je zou je kunnen afvragen of alle bestuurslagen nogwel van deze tijd zijn? Voor zover ik weet werken ze goed samen en elkaar zeker niet tegen….maar toch? Volgens mij kunnen we niet zonder……..laamaa 8)


  ⚠️ Meld

 8. :D:D:D Zwolse. Helaas nog geen PVV-ers in gemeenteraad en waterschapsbesturen. Wel lachen, maar het lijkt me niet altijd goed voor het imago van je provincie.

  Weet je nog, die Hedwige tragedie in Zeeland…waarbij ook die Procinciaal bestuurder door Mark zelf voor de gek werd gehouden.

  In Limburg, waar die mevrouw zelfs een crisis veroorzaakte.
  Nu krijgt de PVV zeker geen kans meer in Limburg. Anders zou dit ‘matig gerespecteerd heerschap’ wel een goeie geweest meer info op wiki


  ⚠️ Meld

 9. Zal de man al bijgekomen zijn van het recente liefdesverdriet ? Josje is en blijft een leuke meid !

  Dat was zijn baasje Gert.


  ⚠️ Meld

 10. @aukje er zal nooit een politieke partij aan de macht komen die voor alle burgers alleen maar positiefs brengt. Misschien een idee om in vervolg te stemmen op de partij waarvan jij denkt dat ze het beste zijn voor Nederland. Niet alleen voor jouw portemonnee. We zijn hier immers met z’n allen, en niet alleen met arbeiders of grootgrondbezitters.


  ⚠️ Meld

 11. Da’s toevallig Japser…over die club

  Niet alleen voor jouw portemonnee

  net precies een interessant stukje op HET POLITIEKE LOG (via Algemene Logs… links) gezet.


  ⚠️ Meld

 12. En de club van Aukje, ze hebben een move de goede kant op gemaakt. Maar ik vrees dat alleen PvdA en GL maar met ze willen regeren, helaas. Tenzij…de CDA zetels nodig zijn….dan kiezen ze alsnog voor het pluche. Het zal mij echter ook niet verbazen als CU groter wordt als CDA. Een coalitie:

  PvdA-SP-GL-CU zou dan ineens weer een droomcoalitie kunnen worden. Tot op de dag van vandaag heeft SP echter zélf, als het erop aan kwam….als ze echt al onderhandelden….nooit gedurfd. Hoop dat dat ook veranderd is.
  We zien het wel….eerst vakantie 😀


  ⚠️ Meld

 13. PvdA-SP-GL-CU zou dan ineens weer een droomcoalitie kunnen worden

  Oh nee, dat is vergelijkbaar met het laatste kabinet, maar dan (te) links georienteerd. Een coalitie PvdA, CDA (waait met alle winden mee, zolang ze maar mogen meeregeren), D’66 (geen mening, ideaal dus) zou in mijn ogen het beste zijn. Hoewel ik Samsom weer absoluut ongeschikt vind als MP.


  ⚠️ Meld

 14. Haha FCZ, absoluut eens met omschrijvingen….tot aan MP.

  – we walgden allen van The Balk
  – Mark (de geschiedenis in als gedoopfucker en “rechtsevingeraflikkend NL zal blij zijn met het akkoord”)
  – Hebben we bevlogenheid, betrokkenheid, luisterend oor gezien?

  Heeft Samsom wel; zou absoluut een goed MP zijn.
  De vraag of een Job Cohen, een Hans Wiegel of een Herman Wijffels het ook zouden kunnen….zal nooit beantwoord worden.


  ⚠️ Meld

 15. Ik denk dat het beter is dat de SP en VVD niet in de regering komen. De kans is natuurlijk groot dat een van beide er wel in komt. De SP heeft mooie verhalen die ze niet kunnen waarmaken en de VVD wil dat begrotingstekort terugdringen ten koste van alles en daar ben ik het niet mee eens!


  ⚠️ Meld

 16. Ik ga voor Freddy Eikelboom als MP,als dit tenminste Militaire Politie betekend,trouwens zou hij best in de kamer passen bv Pvda,zou hier in zwolle een stemmen trekker zijn


  ⚠️ Meld

 17. FCZ. draaiwind die de VVD hier maakt?

  En hoe verklaar je de draaiwind die de VVD hier maakt?
  Notabenel een standpunt van de PVDA,terwijl het voor de VVD decenia lang een breekpunt was.

  VVD pakt hypotheekrenteaftrek fors aan
  10 juli 2012 – Bron: nrc.nl.

  De VVD pakt de aftrek van de hypotheekrente fors aan. De partij wil dat de de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken vanaf 2013 alleen nog aftrekbaar is als je aflost. Mensen die een nieuwe hypotheek afsluiten kunnen gedurende de looptijd elk jaar minder aftrekken. De plannen rond de hypotheekrenteaftrek komen grotendeels overeen met de afspraken die gemaakt zijn in het Lenteakkoord. Wel komt de partij met verzachtende maatregelen. Zo wordt de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een eerste huis afgeschaft. Ook komt er meer ruimte om belastingvrije schenkingen te doen voor de aankoop van een woning. Kopers moeten weer meer kunnen lenen dan de waarde van hun huis.  ⚠️ Meld

 18. @ Trotse, inderdaad. Zonder de VVD zal er al een heel ander geluid klinken. En er zijn gewoon te weinig partijen die met de SP willen, vrees ik. Hoewel de geschiedenis leert dat SP zelf ook altijd lastig was tijdens het formatieproces. Mooi dat ze milder zijn geworden, oa mbt het koningshuis en AOW. Vind ze mbt het bestaan (uberhaupt) van de markt en Europa, onrealistisch.


  ⚠️ Meld

 19. @ Zwolse, er is véél te veel kostbare tijd verloren gegaan met die ban op het H-woord (ook van CDA en PVV geloof ik) 🙁 10 juli 2012, terwijl ze allemaal al met reces zijn……nog geen BEGIN van HERVORMINGEN op de HUIZENMARKT en welke op bijvoorbeeld de Arbeidsmarkt? VVD (en DonnerT) wilden morrelen aan het ontslagrecht. Hoe zorgen we met z’n allen dat er zo weinig mogelijk ontslagen komen…..dat we daar met z’n allen voor moeten betalen + dat de ontslagen gedemotiveerd raken en amper een doel hebben in hun leven?

  In die paar jaar Gedogen door Rechtsevingeraflikkend VVD/CDA/PVV is het Consumentenvertrouwen ultra-laag. Toch staan onze havens nog vol grote boten, rijden er hele mooie auto’s op Neerlandsch wegen en staan er erg mooie woningen. Gister werd bekend dat zelfs het BKR niet meer weet hoeveel mensen schulden hebben….ze vermoeden ongeveer 3.000.000! Zijn we daarmee een hebzuchtig en misschien ook wel ego-centrisch land? Dan wordt het tijd dat dat veranderd!  ⚠️ Meld

 20. Voor de zekerheid het standpund van de VVD nog maar eens nagekeken op hun site

  ——————————————————————-
  Bij de VVD staat de hypotheekrenteaftrek als een huis. We zijn voor verantwoorde stimulering van eigenwoningbezit, de hypotheekrenteaftrek is daar een goed instrument voor. Afschaffing van de hypotheekrente is niets anders dan een verkapte belastingverhoging. Voor huizenbezitters betekent het een enorme stijging van de maandelijks lasten als de aftrek wordt afgeschaft. Voor starters wordt het kopen van een huis veel duurder of zelfs onbereikbaar.

  Dubbele hypotheekrenteaftrek
  De VVD heeft ervoor gezorgd dat de periode waarin dubbele hypotheekrente mogelijk is wordt verlengd. Zo wordt voorkomen dat mensen die tijdelijk twee huizen hebben in de financiële problemen komen. Verkopers die hun woning tijdelijk verhuren, mogen na de verhuurperiode opnieuw de hypotheekrente aftrekken. Eerst was dat niet toegestaan.

  Woordvoerder: Betty de Boer  ⚠️ Meld

 21. @zwolse: eehhmmm… ik kan me niet herinneren dat ik iets over de VVD heb geroepen. En ik lees er verder ook niets over. Verklaar u nader?


  ⚠️ Meld

 22. Het staat als een (door dezelfde VVD) onverkoopbaar kaartenhuis.

  Vond dat de Vereniging Eigen Huis aardige en uitgewerkte plannen had om weer wat schot in die woningmarkt te krijgen. Ook tegen scheefwonen (dat probleem werd steevast genegeerd door het rechtsevingersaflikkende kabinet). Best interessant om die plannen eens naast die van de komende coalitie te leggen en dan als de BLIKSEM aan de slag!  ⚠️ Meld

 23. FCZ.

  Ik reageer omdat jij/u de PVDA ervan beticht met alle winden mee te draaien,naar mijn mening mag en kan ik daar een tegen reactie op geven.


  ⚠️ Meld

 24. D66 geen mening 😀

  Wat een onzin! De enige partij die er voluit vooruit komt dat Europa groter moet worden. Noem het maar geen mening. En dat is maar 1 puntje.


  ⚠️ Meld

 25. Zwolse (U mag jij zeggen hoor):

  Tuurlijk mag je/u reageren. Volgens mij beticht ik niet de PvdA maar het CDA van meewaaien. Ik vind de PvdA juist de beste partij om het stokje over te nemen. Maar niet met Diederik als MP


  ⚠️ Meld

 26. FCZ

  Mijn exuus dan,maar bij mij kwam het zo over. dat je zowel de PVDA en het CDA bedoelde.Maar wat mij betreft opgelost hoor.

  Alhoewel ik persoonlijk Diederik Samson wel de aangewezen persoon vindt.


  ⚠️ Meld

 27. 😮 Japser, de vleesch noch visch partij was enkel aantrekkelijk toen Hans van Mierlo er nog de scepter zwaaide. Ben destijds 1x vreemdgegaan. Die veilingmeester met die lok, dat kan toch ook niet meer?

  We hebben eens minister Els Borst gehad 😮 Ok ik geef toe dat Hansie Wijers capabel is. Hoop wel dat zijn prio’s bij AJAX liggen.

  Je hebt niet alleen eurofielen, eurosceptici, eurohaters, en eurorealisten. Maar helaas ook eurodoodknuffelaars. Lekker in de onderhandelingen tussen Noord en Zuid 😮

  Bij de vorige gemeenteraadverkiezingen wilden de gemeentelijke bonzen niet kiezen tussen links en rechts……dat bedoel ik “vleesch nog visch” en gezien hun keuzes: VVD-light…..geworden helaas; zou Van Mierlo een gruwel zijn geweest 🙁


  ⚠️ Meld

 28. Sorry Dick, kan je argumentatie niet vinden. Ik ben het met je eens dat het deze partij momenteel ontbreekt aan charismatische personen die de boel vlot zouden kunnen trekken, maar als ik uit het beschikbare potentieel moet kiezen, zou mijn voorkeur toch wel naar Ronald Plasterk uitgaan


  ⚠️ Meld

 29. Was ’t maar zo Japser. Hoe verklaar je dat Rutte zijn drama onlangs nog begon met de woorden: “Dit is een akkoord waarbij Rechts Nederland de vingers aflikt?”


  ⚠️ Meld

 30. @ FCZ

  Hebben we bevlogenheid, betrokkenheid, luisterend oor gezien?

  Heeft Samsom wel

  vervolg

  niet eens over zijn IQ, empatisch vermogen en dossierkennis gehad.

  Dat ben ik dan weer wel met je eens: hoopte ook dat Ronald Plasterk de interne verkiezingen zou winnen. Maar dat loopt al vanaf Buitenhof. Was fan van zijn columns. Hij is een echte “binder”. Was wetenschapper die (volgens ingewijden) zomaar eens de Nobelprijs zou winnen. Geweldig als je al die pegels laat lopen en voor de publieke zaak kiest! Werd een gerespecteerd en innemend minister.
  Dwong “Financiën” af bij de PvdA en deed dat voortreffelijk. Last but nog least…..toonde zich een goed “verliezer” en stelde zich gelijk in dienst van Samsom op. Met mensen als Martijn van Dam, heeft Samsom in elk geval genoeg goede mensen om hem heen.

  Eerder was Wouter Bos mijn man. Nog steeds lees ik gretig zijn 2-wekelijkse Volkskrant-Opinies…overmorgen weer 😀 Zal mij niet verbazen als mensen als Bos en Cohen, niet te beroerd zijn af en toe advies te geven. Bij elkaar toch heel wat bestuurlijke/ministeriële/tactische ervaring. Om over (bekend van Bos) IQ en EQ maar helemaal niet te spreken.

  En de arbeiders? Voor Spekman voorzitter was, antwoordde hij een paar keer direct op mijn mails (oa over Mauro). Dit was uiteraard bron van discussie en terug te vinden op het POLITIEKE LOG.

  Wel jammer dat Albayrak weg is. Heb haar en meerdere PvdA kopstukken (in de tijd van Bos) nog van dichtbij mogen bewonderen, er een hapje mee mogen eten, even met Fer Mingele gebabbeld, vrouw Bos gezien, toen in de Buitensoos stiekum binnenliep.

  Je weet vast dat de PvdA wat met Zwolle heeft. Pas opende Spekman nog het campagnekantoor van de PvdA….aan hetzelfde Diezerplein. En de rooie dominee.

  Best vreemd eigenlijk, dat we nog steeds een VVD-burgemeester hebben.

  PS ook een kopstuk als Gaston Sporre woont, vast?, nog binnen onze gemeentegrenzen.


  ⚠️ Meld

 31. dick gek dat we nog een vvd burgemeester hebben hij is unaniem gekozen ,dus ook door b.v pvda,is teken dat hij het goed doet en dan maakt mij het niet uit van welke partij hij is.


  ⚠️ Meld

 32. Hoi Wichert; Helaas hebben we nog geen gekozen burgemeester, geloof dat ik daar best voor zou zijn. Meijer’s termijn is wel een paar keer verlengt geloof ik ja. Op hele grote afstand zou ik ook niet weten waarom gemeenteraadsleden daar tegen zouden moeten stemmen. Hoewel Fred me ook wel een aardige burgemeester van Zwolle zou lijken 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.