Windesheim haalt 11.000 euro op voor Vereniging ZES

De Vereniging ZES (Zwols Educatief Speelcentrum) ontvangt een bedrag van 11.000 euro van Windesheim. Het bedrag is de totale opbrengst van de Fancy Fair die donderdag 24 mei plaats vond. De Fancy Fair werd door de medewerkers van het Facilitair Bedrijf georganiseerd in het kader van de viering van het 20 jarig bestaan van Windesheim.

Onder een stralende zon en met een groot enthousiasme presenteerde het Facilitair Bedrijf een uitgebreide Fancy Fair op het plein van de Campus en in het nieuwe entreegebouw. Naast een verloting met door sponsors beschikbaar gestelde prijzen, verzorgden de medewerkers diverse activiteiten. Zo konden bezoekers o.a. meubilair, planten en vers gerookte vis en worst kopen. Ook was er een rommelmarkt en konden medewerkers en studenten zich met fietstaxi’s van en naar het NS-station laten vervoeren. Op bestelling werd brood, cake en taart gebakken. Het geheel werd muzikaal omlijst door een optreden van ‘de zingende huismeester van Windesheim’, Gert Simens. Naast de activiteiten van de Fancy Fair werd er voor Vereniging ZES ook een aanzienlijk bedrag bij elkaar gefietst door een medewerker die gesponsord werd voor zijn fietstocht in Spanje.

De Vereniging ZES (Zwols Educatief Speelcentrum) zet zich in voor begeleiding van autistische kinderen en hun ouders. Met een sector overschrijdende benadering wil het centrum de beschikbare ervaring en (nieuwe) kennis op het gebied van autisme en aanverwante ontwikkelingsstoornissen bundelen en verspreiden. Zij willen een praktische brugfunctie vervullen tussen wetenschap en praktijk. Meer informatie over deze vereniging is te vinden op www.vzes.net

Windesheim bestaat 20 jaar en viert in collegejaar 2006-2007 het vierde lustrum. De hogeschool organiseert activiteiten, symposia, lezingen en workshops met het motto ‘Voor en door regio Zwolle’. Ook doen medewerkers vrijwilligerswerk in de regio. In februari boden afdelingen van Windesheim hun medewerkers aan op de eerste Beursvloer van Zwolle. De Beursvloer is een landelijk concept in het kader van maatschappelijk ondernemen. Voor Vereniging ZES ging op de Zwolse Beursvloer een droomwens in vervulling. De pas een half jaar oude vereniging kreeg de aanbieding dat medewerkers van het Facilitair Bedrijf geld gingen inzamelen voor de aanschaf van ontwikkelingsmateriaal voor kinderen met autisme. Onder andere hiermee accentueert Windesheim zijn maatschappelijke rol en verbondenheid met de omgeving. Een overzicht van alle lustrumactiviteiten is te vinden op www.windesheim.nl, onder lustrum IV.

Artikel delen:

Reageer