Tweede editie Liga Angolana bij Be Quick ’28

Zwolle – Op zaterdag 14 juli 2012 wordt voor de tweede keer Liga Angolana georganiseerd op het sportpark van Be Quick ’28 in Zwolle. Liga Angolana is een initiatief van Stichting GoMwangole, waarbij voetbal & cultuur centraal staat.

Liga Angolana is een evenement waar voetbal meets cultuur. Op de velden van Be Quick ’28 zullen acht tot maximaal twaalf teams strijden om de Liga Angolana. De teams bestaan uit spelers van verschillende nationaliteiten. Het evenement is dan ook meer dan een optreden in eigen kring, een plek waar mensen van allerlei nationaliteiten elkaar ontmoeten en van elkaars voetbaltalent en vooral ook cultuur kunnen genieten. Naast de strijd op het voetbalveld zijn er activiteiten op het gebied van muziek en dans, zoals optreden van zowel Nederlandse als Angolese artiesten en maak kennis met de dansstijlen Kizomba, Semba en Kuduro.
Wat is Stichting GoMwangole?
Stichting GoMwangole is opgericht op 15 november 2011 op initiatief van Claudio Tavares. De stichting richt zich primair op Angolese mensen die in Nederland wonen, maar de activiteiten zijn voornamelijk gericht op jeugd en volwassenen van verschillende nationaliteiten. De missie is dan ook om iedereen samen te brengen door middel van sport, evenementen en culturele activiteiten. Liga Angolana is een van de velen activiteiten die Stichting Gomwangole organiseert. Een greep uit het ‘portfolio’: project SAFH (o.a. vaste deelnemer op WK Nederland en WK Flevoland), project Basquete, Project SAFFH, AngoDutch enz. De stichting bestaat op basis van Gifts, donateurs en sponsors.

Artikel delen: