De Zwaluwen Jeugd actie steunt Autisme Sportief

Zwolle – De Zwaluwen Jeugd actie heeft een eenmalige subsidie ter waarde van € 3924,- verleend voor de aanschaf voor sport- en recreatie materiaal voor stichting Autisme Sportief. Met de subsidie heeft stichting Autisme Sportief materiaal aangeschaft om kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis nog beter in de sport en recreatie behoefte te kunnen voorzien.

zwaluwen.jpg
Foto: Henry Dijman

De Zwaluwen Jeugd actie heeft tot doel om geld bijeen te voetballen onder het motto “Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte maatjes”. Deze actie is een jaarlijks terugkerend fenomeen onder auspiciën van de Algemene Nederlandse Voetbalvereniging “De Zwaluwen”. In het jaar 2011 heeft De Zwaluwen Jeugd actie € 258.000,- opgebracht. Voor een subsidie kunnen in aanmerking komen niet-commerciële instellingen, gevestigd in Nederland ten behoeve van mensen met een beperking, die vallen onder de subsidiedoelen van de ANVV De Zwaluwen en de commissie Zwaluwen Jeugd Actie.

Stichting Autisme SportiefStichting Autisme Sportief verzorgt oa sport en recreatie (weekenden) voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. Omdat, net als een ieder de persoon met autisme of een stoornis in het autistisch spectrum ook graag zijn vrije tijd goed wil besteden. Echter is het door zijn/haar stoornis niet altijd mogelijk deze zelfstandig te organiseren of te plannen. Ook is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden die de persoon begeleidt in deze activiteiten, autisme sportief voorziet hier in.Verlening subsidie

Als gevolg van bovenstaand werd stichting Autisme Sportief door de districtscoördinator, de heer A.J. Meekers gewezen op de mogelijkheid van een eenmalige subsidie aanvraag voor sport- en spel materiaal.

Voor de inmiddels succesvol gebleken sport en recreatie weekenden waar kinderen met een autisme spectrum stoornis aan verschillende sporten mee kunnen doen, had autisme sportief nog extra materiaal nodig. Zo moesten er nog enkele kano’s met veiligheidsmateriaal zoals helmen en zwemvesten worden aangeschaft. Tevens waren extra mountainbikes met daarbij veiligheidshelmen gewenst.

Op woensdag 27 juni jl. bleek dat stichting Autisme Sportief aan de eisen voldeed van de Zwaluwen Jeugd acie. Uit handen van districtscoördinator de heer A.J (Ton) Meekers, die zich liet vertegenwoordigen door een 3-tal jeugdspelers van de Zwolse voetbalvereniging sv HTC, mocht oprichter en coördinator van stichting Autisme Sportief Wilco Voulon een cheque van € 3924,- in ontvangst nemen.

Stichting Autisme Sportief is de Zwaluwen Jeugd actie in het algemeen en in het bijzonder de jeugdspelers van HTC die het geld bij elkaar hebben gevoetbald erg dankbaar. Want met de verleende subsidie kan Autisme Sportief zich nog beter richten op haar missie; perspectief en kwaliteit van leven van mensen met ASS en ADHD en hun omgeving vergroten door ondersteuning bij sport en recreatie activiteiten dit onder het motto “extra persoonlijke aandacht geeft dubbel plezier”.

Artikel delen: