Twijn leerlingen gaan opnieuw de uitdaging aan

Zwolle – De vakgroepen bewegingsonderwijs en fysiotherapie van VSO de Twijn dagen hun leerlingen opnieuw uit om sportieve prestaties te leveren en hun lichamelijke grenzen te verleggen.

Vorig jaar heeft De Twijn voor het eerst een eigen 4Daagse georganiseerd omdat niet alle leerlingen mee kunnen doen aan de Avond4Daagse in Zwolle terwijl veel dat toch wel willen. Aangezien het vorig jaar zo’n groot succes was hebben ze dit jaar weer de Twijn4Daagse georganiseerd en er nog een langere afstand bij gedaan, namelijk de 7km. De leerlingen hebben nu de keuze uit vier afstanden in plaats van drie zoals vorig jaar. Een groep leerlingen van De Twijn heeft 9 juni voor de tweede keer meegedaan aan de Wavinloop die ook wel bekend staat als de 4 Engelse mijlen. Hiervoor oefenden ze twee keer in de week een uur lang en sommigen individueel.

In klas BB2 van De Twijn zitten Hendrikes, Aniek, Elmar, Corina, Chad, Vladimir, Angela, Angelique, Bas, Stefan en Marlisa, zij hebben de Twijn4Daagse vorig jaar erg leuk gevonden en kijken er naar uit om dit jaar weer mee te doen. De hele klas is erg sportief, sommigen hebben meegedaan aan de Wavinloop, Stefan heeft op de Special Olympics goud gewonnen met paardrijden en ze sporten bijna allemaal ook nog in hun vrijetijd.

Twijn4daagse

Dit jaar doen er met de Twijn4Daagse op 2, 3, 5 en 6 Juli rond de 180 deelnemers mee die zijn verdeeld over vier verschillende afstanden. Ze doen mee aan de 1, 3, 5 en 7 kilometer. De deelnemers worden natuurlijk op de laatste dag feestelijk binnengehaald met het grote Defilé, waarvoor ook de ouders zijn uitgenodigd.

Artikel delen: