SWZ bouwt nieuwe eengezinswoningen in Dieze-Oost

Zwolle – In Dieze-Oost staan (te)veel portieketagewoningen, terwijl de vraag naar eengezins­woningen met tuin heel groot is. De Binnenhofjes leent zich als gebied het beste om deze woningen te maken. Daarom SWZ heeft besloten om de woningen in de Binnenhofjes de komende jaren in drie fasen te slopen.

De Binnenhofjes wordt in drie fasen gesloopt. De peildatum voor de eerste fase is 1 januari 2013 en de verwachting is dat alle 70 bewoners ruim een jaar de tijd nodig hebben een andere woning te vinden. De sloop en de start van de nieuwbouw is de eerste helft van 2014 gepland. De verwachting is dat tussen iedere fase zo’n 2 à 3 jaar zit. De bedoeling is dat in de Binnenhofjes 1 duurdere huur eengezins­woningen (vanaf € 700) teruggebouwd gaan worden. SWZ is daarvoor in onder­handeling met een belegger die in Dieze-Oost wil investeren. In de Binnenhofjes 2 en 3 komen sociale huur eengezinswoningen (€ 600 – € 650) en koopwoningen.

Het sloopbesluit is voor alle 234 woningen genomen en één van de consequenties is dat de huur voor de komende jaren bevroren wordt. Daarnaast realiseert SWZ zich terdege dat er bewoners zijn die nog enkele jaren in hun woning blijven wonen. Daar waar de bewoners overlast ervaren van gebreken in de woning, gaat SWZ direct na de zomer op actieve wijze bij iedereen langs om deze gebreken te verhelpen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. De Binnenhofjes zijn opgedeeld in drie fasen:
  – Binnenhofjes 1: Van Schoonhovenstraat 43 t/m 107, Hemerkenstraat 2 t/m 32, 36 t/m 82
  – Binnenhofjes 2: Hemerkenstraat 3 t/m 67, Regelandisstraat 2 t/m 32, 36 t/m 82
  – Binnenhofjes 3: Regelandisstraat 3 t/m 37, Van Ummenstraat 2 t/m 32, 36 t/m 82 en 1 t/m 47

 2. Oh, ik dacht omdat deze woningen rampzalig vol tocht/schimmel zaten, maar het gaat er om dat er (te) veel portiekwoninkjes zijn.

 3. Dit is gewoon het vernietigen van goedkope huurwoningen en het bouwen van dure huurwoningen met als doel het vullen van de zakken van de directie en de raad van commissarissen van de SWZ met gemeenschap geld (huurtoeslag). Er gebeuren nog meer vreemde dingen in dieze-oost, zo wordt het park tussen de Pieter Steijnstraat en de snelweg veranderen in een parkeerplaats.

 4. @piet
  Hoezo gaat het park weg woon er vlakbij nog niks van gehoord, zo nemen ze weer een plek om met de hond te wandelen. De gemeente heeft wel geld voor parkeerplaatsen maar niet voor een speeltuin achter de caspar fagelstraat?

 5. @rooz
  De gemeente zal dat zo lang mogelijk stil houden om zo weinig mogelijk protesten te krijgen.
  Maar in de plannen van de renovatie van de eerste flat van de Pieter Steijnstraat staat duidelijk in dat er achter de flat parkeerplaatsen komen en toegangsdeuren in de portieken. Ik zal zeggen geniet nog even van de rust in het park want dat is binnenkort afgelopen.>:(>:(

 6. De SWZ maffia het sociale gezicht achter de pieterstyenstraat het mooie groen moet wijken voor 1 parkeer plaats Kijk zo lost de SWZ het schimmel probleem op sloop woningen die betaalbaar zijn ben je meteen van de armen af

 7. Kunnen we in protest gaan? Wie heeft er tips?
  We kunnen toch zeker wel van ons laten horen, en wie weet heeft het baat!

 8. nou fijn we moeten verhuizen nu de vraag waar heen er zijn al zo weinig betaalbare huizen .
  en terug in de wijk kunnen de meeste van ons wel vergeten nu swz belachelijke dure eensgezins woningen gaat bouwen.
  lang leven swz pffffffff

 9. Justine ik zou zeggen hang spang doeken op.. ik ben er van plan om er 1 te gaan kopen voor 50 euro,., met de tekst SWZ vergeet ons niet. Woning renovatie??? van uitstel komt afstel..

  of met de zinnen..
  wat de concurrent wel kan laat SWZ het afweten.
  SWZ wij hebben het koud.
  enz ect enz

 10. Buurtbewoner..dat is een GOED idee!(en dan met z'n allen) Er heeft iemand al een vragen lijst bij iedereen in de bus gedaan. Om in protest te gaan. Verder nog niks van vernomen overgens.

Reageer