Arrestant aangehouden na vluchtpoging in IJssel

Zwolle – Een vluchtende arrestant is dinsdagmiddag aangehouden tussen het riet van de uiterwaarden bij de Hanzeboog, nadat hij bij een vluchtpoging in de IJssel was gesprongen.

20120703-171747-gvds.jpg

Diverse brandweerwagens, politieeenheden, rijkswaterstaat en een ambulance werden ingezet nadat bekend werd dat een vluchtende arrestant van de Hanzeboog in de rivier was gesprongen. Bootjes van de brandweer, met daarin ook duikeenheden, speurden vervolgens de IJssel en de oevers af om de man te vinden. Ook werd er een speurhond en een helicopter ingezet om de persoon te zoeken. De arrestant werd na enige tijd aan de kant in de uiterwaarden gevonden en daar aangehouden. De man moest mee naar het politiebureau. De man zou een visser zijn, en zou de vluchtpoging hebben gedaan om daarmee een nog openstaande gevangenisstraf van 88 dagen te ontlopen.

20120703-170947-gvds.jpg

20120703-164843-gvds.jpg

20120703-173956-gvds.jpg 

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Als je op gespannen voet leeft met de Harmandad, weet dan: De boog kan niet altijd gespannen staan…..
  En dat levert je dan een nat pak op 😉


  ⚠️ Meld

 2. @positievo

  Idd, verhalen op die vent en daarna het halve politiekorps IJssellanden ontslaan, die staan daar geheel oververtegenwoordigd de boel uit te kammen.

  En als ik toch bezig ben: Heren in de Tweede Kamer (ja jullie van die 18 miljard), wat dachten jullie ervan om de meest overbodige en rotte tak van de overheid eens weg te snoeien: de politie.

  Verwende kereltjes en vrouwen die te beroerd zijn om eens HARD en EERLIJK te werken en toch 2,5x modaal opstrijken. En als je getuige bent van een ongeluk en je hebt per ongeluk je id niet bij je, dan mag je nog lappen ook. Dat zijn geen werknemers, dan zijn subsidieslurpers! Maar daar ging het niet over toch?

  😛


  ⚠️ Meld

 3. Je doet je naam eer aan 😉

  Kosten op die gast verhalen inderdaad!

  En vergeet niet: 88 dagen gevangenisstraf krijg je in Nederland niet zomaar! Die gast was niet pluis!


  ⚠️ Meld

 4. Waar haal je je wijsheid over 2,5x modaal vandaan, Zeurpiet? Modaal is ?? 33.000 bruto in 2012. Maal 2,5 is dus ?? 82.500 bruto. Dat inkomen is alleen voor de korpschefs en de daarboven geplaatse leidinggevenden bereikbaar. Een agent verdient gemiddeld ?? 1631 netto pm.
  Wat verdien jijzelf met hard en eerlijk werken? Draai je ook overuren? Heb je ook regelmatig te maken met agressie en geweld?


  ⚠️ Meld

 5. Kosten verhalen op die gast? Weet je wel hoeveel zo geintje kost? Politie kon weer eens meneer niet aanhouden, begint dus allemaal bij de training, schiet een kogel in z’n poot en je hebt hem.

  Niet te filmen voor hoeveel loon daar wordt verspil aan de zijkant van de IJssel die niks lopen te doen.


  ⚠️ Meld

 6. Ja Rick. Laat ze in het vervolg maar op iedereen schieten die ze bij eenander incident, overtreding, aanhouding niet te pakken krijgen.

  Wat ben je voor een enge gast?


  ⚠️ Meld

 7. Oké, hij was al een keer gevlucht tijdens een arrestatie en hij was aan het vissen, vluchtte en sprong van de brug af? Hij moet 88 dagen zitten ivm vissen? Hij was gearresteerd en gevlucht en ging toen net doen alsof hij aan het vissen was?
  Ik snap even de aanleiding en het gevolg niet helemaal uit dit artikel…


  ⚠️ Meld

 8. @Dame

  Daar kies je als agent zelf voor om met dat soort mensen en emoties aan te komen. Mag daarnaast ook wel voor dat loon, en overuren worden nauwelijks gemaakt en helemaal niet door IJsselland.

  Je berekening klopt niet voortaan eerst checken voordat je wat op internet zet. Je werkt zeker zelf bij de politie ofzo, anders snap ik je geblaas TOTAAL niet.

  Ow ja, IJsselllandDie staan intern bij KLPD bekend als “probleemkorps” en “korps met machocultuur”. Gewoon de helft van de nietsnutten ontslaan.


  ⚠️ Meld

 9. @ Rick. Ben het totaal met je eens, bespaar je hoop tijd en kosten mee, en het slachtoffer herstelt toch wel weer. Had ie maar niet moeten jatten/slaan/etc. En doet de politie nog iets.

  Een training idd! En die krijgt iedere agent al cadeau van de staat, kosten: 3100 euro. Mogen wij allemaal ophoesten en je krijgt er NIKS voor terug.

  Behalve agenten die niet luisteren, agenten die je nog een naaien als je getuige van een ongeluk bent (“Geen ID? 60E”), agenten die zelf ook eens hoognodig een bezoekje aan Dimence moeten brengen (Rotterdam). En dat wordt allemaal maar ontzien en ze komen overal mee weg.

  Bahbahbah


  ⚠️ Meld

 10. @zeurpiet

  Ik verbaas me over je aanval op zowel politie als Dame.

  Je schrijft als reactie op Dame:

  Je berekening klopt niet voortaan eerst checken voordat je wat op internet zet. Je werkt zeker zelf bij de politie ofzo, anders snap ik je geblaas TOTAAL niet.

  Wat klopt niet aan de berekening? En wat moet gecheckt worden op internet? Modaal inkomen? Die wordt volgens onze eigen rijksoverheid inderdaad geschat op 33.000 euro bruto.

  Bruto maandalaris van een agent?
  Die ligt dus tussen de (bruto) ?? 1.911,- en ?? 2.724,-

  Dame noemt netto 1631 euro. Niet helemaal zo vreemd denk ik.

  Maar laten we de bruto jaarsalarissen er nog eens bij pakken.

  33000 modaal tegenover 2724 per maand keer 13 (zal mogelijk een tikkie meer zijn in verband met vakantiegeld?), kom je uit op 35412 bruto. Dat is dus wel als je in de hoogste schaal van ‘gewoon’ agent zit. Bij lange na geen 2,5 keer modaal dus.

  Ik zit niet bij de politie, ik haal het van internet. Bronnen betrouwbaar? Als je niet in complottheorieën van de overheid gelooft, dan denk ik dat we die bronnen wel betrouwbaar mogen noemen.

  Waar haal jij je wonderbaarlijke gegevens vandaan? Zit JIJ bij de politie? Vast niet. Maar ben dus wel benieuwd naar jouw bronnen. Kroegpraat?


  ⚠️ Meld

 11. Zeurpiet; als je niet weet waar je over praat, meng je dan ook niet in zo’n discussie. Je hebt een raar beeld van de politie. Mensen die van alles tegenkomen in hun werk, leuke, maar vaak ook nare en gevaarlijke situaties. Het wordt tijd dat iedereen eens wat meer respect gaat krijgen voor deze beroepsgroep. Wat wil jij dan? Leven in een land zonder politie? Wil ik ook wel, alleen kan dat niet, omdat er een categorie mensen is die die vrijheid absoluut niet aankan. Politie wordt onderbetaald, wat mij betreft krijgen die mannen en vrouwen inderdaad 2,5 keer modaal, dat zijn ze namelijk dubbel en dwars waard! En jij moet voortaan je grote mond houden, want een feitelijke onderbouwing voor je “meninkje” geef je niet.


  ⚠️ Meld

 12. Beste Zeurpiet(en),

  Nu is alles ineens te duur, zijn de politie klaplopers en grootverdieners en worden ze afgestraft omdat de ze wet uitvoeren. Stel dat deze man niet gepakt was en hij had vanavond de plaatselijke snackbar overvallen en een familielid van een van jullie neergestoken, dan was het land weer te klein geweest, omdat ze deze man niet eerder gepakt hadden. Dus tja, volgens mij kunnen ze het in jullie ogen nooit goed doen. Klagen is altijd makkelijker.  ⚠️ Meld

 13. Ik ben het eigenlijk wel met zeurpiet eens. @Passant ; Dat pakken van die gast had ook veel sneller en effectiever gekund, zonder er onnodig veel personeel en bombari van te maken. Politie is niet meer wat het geweest is, jammer.


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Fredje, op 4 juli 2012 om 17:25
  Ik ben het eigenlijk wel met zeurpiet eens. @Passant ; Dat pakken van die gast had ook veel sneller en effectiever gekund, zonder er onnodig veel personeel en bombari van te maken. Politie is niet meer wat het geweest is, jammer.

  De beste stuurlui staan aan wal!:'(


  ⚠️ Meld

 15. Zeurpiet, ik ga WFvN niet herhalen, maar mijn info komt van het CBS, NRC en de rijksoverheid. Betrouwbaar dus. En ja, ik werk bij de politie, net zoals ik werk bij de Fundatie, gemeente, projectontwikkelaar etc. Als je niet meekletst dan heb je kennelijk een belang. Zols de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Daarom mijn vraag: niet toegelaten op de politieschool? Ontslagen?:P


  ⚠️ Meld

 16. julie zijken echt allemaal groote onzin je ziet die brandweer zit gewoon langs waterkant dat is geld verspilling juli moeten niet zeuren je ziet toch en klpd is niet populair klopt zeurpiet

  zijk toch allemaal neit heben julie ggen betere dinge te doen?  ⚠️ Meld

 17. Het is altijd weer grappig om te zien hoeveel lol de politie heeft in het aloude beroep van boevenvanger.

  Als belastingbetaler ben ik minder blij met deze massieve inzet. Een arrestatieteam met helikopter zet je misschien in om een gewapende overvaller te arresteren, maar niet een veroordeelde die nog een straf heeft uit te zitten.

  Ik kan mij nog een voorval herinneren van ca. 8 jaar geleden. Ik zag toen (het was een zaterdag) mannen op een verlaten bouwplaats in Stadshagen die bezig waren om bouwmaterialen af te voeren en lichtte daarom de politie in. In no time waren 3 politieauto’s en een motoragent ter plaatse. Naar mijn gevoel was 1 patrouille die een kijkje was komen nemen toch ook wel afdoende geweest…


  ⚠️ Meld

 18. Hendrik en Arnold, waarom bieden jullie je kennis over effectief en efficiënt werken niet aan bij de korpschef van de politie IJsselland? Ik denk dat hij blij zal zijn met goede ideeën om de politietaken zo goed en goedkoop mogelijk uit te voeren. Zo te lezen is het een klungel, dus een beetje hulp van deskundigen zal hij niet afslaan.:)


  ⚠️ Meld

 19. Ach, de toon van Arnold en Dame in deze discussie spreken mij niet erg aan en ik had gehoopt niet in hun discussie gezogen te worden, maar het zij zo.

  Het punt dat ik wil maken is dat de politie echt nog wel wat aan effectiviteit kan winnen. Bij dit soort aandachttrekkende acties wordt dat wat meer evident dan gewoonlijk, maar er zijn heel wat meer voorbeelden te noemen. Daarin is de politie overigens niet uniek; kostenbewustzijn is bij meer overheidsdiensten een aandachtspunt.


  ⚠️ Meld

 20. Bericht door arnold, op 4 juli 2012 om 21:36
  julie zijken echt allemaal groote onzin je ziet die brandweer zit gewoon langs waterkant dat is geld verspilling juli moeten niet zeuren je ziet toch en klpd is niet populair klopt zeurpiet

  zijk toch allemaal neit heben julie ggen betere dinge te doen?

  Zou je alsjeblieft een cursus Nederlands willen gaan volgen? Mijn spellingscontrole is zojuist overleden door deze tekst (RIP :'( ). Is ook belangrijk voor je uitkering als de PVV aan de macht komt. Die willen die niet meer geven aan mensen die belabberd Nederlands spreken…


  ⚠️ Meld

 21. Ik vraag me altijd af wat zo’n persoon denkt voordat hij/zij op “Verstuur reactie” drukt en nog even zijn tekstje doorleest.

  Iets in de trant van: “Ja…geen typfouten, check. Dit wordt hem, juweeltje!” *KLIK*

  Prachtig


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.