Diplomering combi-opleiding zorg en welzijn

Zwolle – De Deltion Campus in Zwolle was gisteren het toneel van feestelijke diploma-uitreikingen voor geslaagde studenten van zorg- en welzijnsopleidingen. De laatste groep in het dagprogramma betrof een groep van 17 volwassen studenten die twee diploma’s mochten ondertekenen.

In een leer-werktraject van drie jaar doorliepen ze de zorgopleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) en de welzijnsopleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ). Deze combinatie van diploma’s is erg gewild bij zorginstellingen. Het combi-traject is drie jaar geleden gestart, op verzoek van Zorgspectrum Het Zand. De zorgorganisatie had grote ambities om de daginvulling van de cliënten aangenamer te maken. Een medewerker met zorg- én welzijnscompetenties sluit hier goed bij aan. Twee andere zorginstellingen uit de regio, IJsselheem uit Kampen en Zorgcombinatie Zwolle, sloten aan. Het initiatief is een voorbeeld van een geslaagde regionale samenwerking tussen werkveld en middelbaar beroepsonderwijs.

Voor doorzetters

De studenten kijken terug op een intensieve maar enerverende periode. De combi-opleiding vraagt veel van de deelnemers. Vooraf is door Deltion en de zorginstellingen veel aandacht besteed aan de intake en screening. De belangstelling voor de opleiding is groot, mede door het gunstige arbeidsmarktperspectief. Inmiddels start de opleiding op twee momenten in het jaar en is men ook begonnen met een BOL-variant.

Artikel delen: