Theater Buitengewoon gaat de wijken in

Zwolle – Onder de noemer Theater Buitengewoon organiseert Odeon De Spiegel theaters elk jaar theateractiviteiten in de zomervakantie. Vorig jaar is ODS met The Young Ones, culturele broedplek voor jong theatertalent, aan het einde van de zomervakantie een aantal wijken ingegaan en heeft daar een heel middag-programma voor de jeugd neergezet.

Het betrof een project met de naam Lijn 6. Er bleek tot die tijd geen (bus) Lijn 6 in Zwolle te bestaan en wij vonden het een leuk idee een project die naam te geven. Op de kaart trokken wij een rechte lijn door Zwolle langs 5 wijken. Daarbij speelde in onze gedachte dat Lijn 6 op verzoek van de wijken maar zo eens naar uw wijk zou kunnen komen met een theaterproject. Vanaf september 2011 rijdt er echter wel een buslijn 6 en herdopen wij het project tot Theater Buitengewoon. "Dit jaar willen we Theater Buitengewoon weer de wijken in laten gaan. Hiervoor willen we de wijken tijdig informeren. Ook willen we wijken waar geen Huttendorp-activiteit is de kans geven een programma met ons op poten te zetten. We willen het project van vorig jaar graag uitbreiden: Het betreft de periode van maandag 27 augustus t/m zaterdag 1 september (week 35), de laatste week van de zomervakantie."
"We willen deze keer per locatie een hele dag dans, muziek, cabaret, toneel of een combinatie van deze vormen bieden. Overdag zal er een voorstelling gevolgd door een workshop door The Young Ones gebracht worden voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. Naast het aanbod voor kinderen overdag willen we graag een avondprogramma ontwikkelen."

Amateurverenigingen, maar ook individuen kunnen onder leiding van een professionele coach een avondprogramma neerzetten. Bij voldoende animo kan er een avondvullend programma gebracht worden. De beschikbare coaches worden in overleg met de wijk afgestemd en ingezet door Odeon De Spiegel theaters.
Het zou fantastisch zijn als de lokale amateurgezelschappen Theater Buitengewoon aangrijpen om hun specialiteit ten uitvoer te brengen in het avondprogramma van uw wijk! Eigen creatief initiatief vanuit de wijk en zo veel mogelijk mensen actief laten deelnemen en met plezier en laagdrempelig op de been krijgen is wat we met dit project beogen.

Odeon De Spiegel theaters
T.a.v. Project Theater Buitengewoon
Postbus 1514, 8001 BM Zwolle
Of per email:
d.brouwer@odeondespiegel.nl (Daphne Brouwer)

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Is dit niet dezelfde week waarin jeugdland/huttendorp in Zwolle gehouden wordt? In welke wijk is deze activiteit niet?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.