Workshop schilderen Het Stilleven

Zwolle – In het kader van de expositie Stil Even, gouden eeuw tot nu, in het Stedelijk Museum Zwolle wordt er op zondag 15 juli a.s. een workshop schilderen gegeven. Thema van deze workshop is uiteraard Het Stilleven.

De benaming stilleven wordt gebruikt voor een bepaald genre schilderijen. Het gaat meestal om een al dan niet toevallige groepering van objecten, van een vaas met bloemen tot oude vervallen huizen. Maar er zijn ook stillevens met geordend afval uit onze samenleving. Een boeiend onderwerp om mee aan de gang te gaan. De workshop is op zondag 15 juli van 14.30 tot 17.00 uur. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Voor deze middag is Rièt Stegehuis gevraagd om op haar eigen wijze het thema te benaderen. Rièt Stegehuis, is beeldend kunstenaar, illustrator, portrettist, schrijver en dichter. Al deze woorden zijn op Rièt van toepassing. Ze studeerde aan de AKI Enschede. Haar recente dichtbundel is tijdens de workshop verkrijgbaar.

Rièt is lid van de Zwolse kunstenaarsvereniging Het Palet De workshop van Rièt Stegehuis wordt op de tweede etage van het museum gegeven.

Aanmelden en kosten

De kosten zijn € 15,- pp dit inclusief materiaal, museumtoegang en een kopje thee of koffie. Per workshop kunnen er maximaal 10 personen deelnemen.

Men kan zich tijdens kantoortijden (ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur) telefonisch opgeven 038 4 21 46 50, of via info@stedelijkmuseumzwolle.nl
Tentoonstelling: Stil Even Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle

Artikel delen: