Het weer: zomers met later kans op onweer

Zwolle – Donderdag schijnt de zon af en toe, maar er kunnen in de namidddag of avond ook enkele pittige buien richting onze regio trekken. Omdat de buien maar langzaam van zuidwest naar noordoost trekken, kunnen ze vrij veel regen geven. Het KNMI waarschuwt voor onweerbuien waarbij ook sprake kan zijn van hagel. Bij een zwakke tot matige vlagerige oostelijke wind, rond kracht 3, wordt het rond de 26 graden.

04-07-2012_weerfoto_philosophenallee.jpg
Philosofenallee

Vrijdag trekken in de ochtend over het zuiden nog een paar pittige buien. In de middag en avond beperkt de buiigheid zich vooral tot het noorden. De warmte heeft het land verlaten en het wordt met de koelere lucht maximaal 22 graden bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten. Zaterdag, de dag dat de Zwolse Beachsportdagen beginnen, start zoals het nu lijkt droog met ruimte voor de zon. Er zullen ’s middags stapelwolken zijn en er kunnen een aantal buien ontstaan. Bij een meest matige zuidwestenwind wordt het ’s middags een graad of 22. De dagen daarna blijft het wisselvallig met diverse buien en wordt het koeler met middagtemperaturen van rond de 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Aardig straatje Japser, vandaar die filosofische inslag zejer. Mooie plaat ook Harry! Het huis van F&A staat er net niet op. Hoeft ook niet, er staat al genoeg op de foto.

Reageer