Informatiebord schaapskudde op Holtenbroekerdijk

Zwolle – Donderdagmorgen onthulde wethouder Filip van As aan de Holtenbroekerdijk een informatiebord over de Zwolse Schaapskudde. Hij deed dit samen leerlingen van de basisschool Het Carillon en in bijzijn van schaapherder Arie Huisman en de schapen.

infobord_schaapskudde.jpg
Foto: Gemeente Zwolle

Het bord werd geplaatst langs het fiets/wandelpad op de Holtenbroekerdijk. Wandelaars, fietsers en bezoekers van de wijkboerderij krijgen door het bord een mooi beeld van de kudde. Ook kunnen op het bord informatie terugvinden over o.a. het ras, het begrazingsgebied en waar de kudde zich op dat moment bevindt.

Stadshagen

Het begrazingsgebied is dit jaar voor uitgebreid naar Stadshagen. De schapen zullen dit jaar dan ook regelmatig te vinden zijn in het Twistvlietpark. Inmiddels is herder Arie Huisman al een keer met zijn schaapjes de brug over geweest.

TwitterOm helemaal up to date te zijn over het wel en wee van de kudde, kan iedereen nu de twitterende herder Arie Huisman volgen op @zwolsekudde. Arie zal twitteren wanneer hij naar een ander begrazingsgebied gaat maar ook leuke weetjes en gebeurtenissen over de schapen gaat hij met zijn volgers delen.

Artikel delen: