Slachtofferhulp zoekt vrijwilligers in Zwolle

Zwolle – Regio Noord- Slachtofferhulp Nederland biedt praktische, juridische en emotionele begeleiding na een misdrijf of een verkeersongeluk. De taken van de vrijwilligers worden in drie verschillende afdelingen ondergebracht; de afdeling Aanmelding, de Algemene Dienstverlening en de Juridische Dienstverlening. Er zijn momenteel vacatures op de afdeling Aanmelding in Zwolle.

Deze afdeling legt via de telefoon het eerste contact met slachtoffers en betrokkenen die door de politie zijn aangemeld. De medewerker informeert hoe het met het slachtoffer gaat, geeft uitleg over de diensten van Slachtofferhulp, inventariseert de behoeftes en formuleert een passend aanbod voor de vervolghulp. De afdeling Aanmelding werkt vanuit het regiokantoor in Zwolle (op tien minuten loopafstand van het station en per auto goed bereikbaar). Voor deze functie wordt een inzetbaarheid van gemiddeld zes uur per week gevraagd. Profiel
Aan het vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp worden geen opleidingseisen gesteld. Wel is het nodig dat men beschikt over de nodige levenservaring en sociale vaardigheden en dat men met een computer kan werken. Ook is het een voorwaarde dat men geen strafblad heeft.

Opleiding en begeleiding
Om de taken goed te kunnen verrichten, volgen vrijwilligers de basistraining en diverse vervolgmodules. Zij worden begeleid en ondersteund door een beroepskracht en ingewerkt door een ervaren collega. Tevens nemen zij deel aan de teambijeenkomsten.
De vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding en zijn tijdens het werk verzekerd. Het werk is niet altijd eenvoudig maar wel zeer boeiend, veelzijdig en leerzaam.

Informatiebrochure
Wanneer u geïnteresseerd bent in deze vorm van vrijwilligerswerk of wanneer u meer informatie wilt: www.slachtofferhulp.nl of bel: 0900-0101 (lokaal tarief)

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Hallo Patty,

    Zou je mij misschien willen laten weten of ik de eerstejaars studente waarover we vorige woensdag tijdens het begeleidingsgesprek met Naomi gesproken hebben, kan melden dat ze een sollicitatiebrief kan opstellen voor een oriënterende stage die plaatsvindt op de woensdagen en maandagavonden? De studente was erg enthousiast en zou dolgraag snel willen beginnen. Ikzelf sta ervoor in dat het een gemotiveerde en in vergelijking tot andere studente competente studente betreft.
    Graag even een berichtje van je.
    Vriendelijke groet,

    Erik Kloosterboer

  2. Als reactie op een anderhalf jaar oud nieuwsbericht op een kleine site. Nee, dat moet wel goed komen. Veel betere vorm van communicatie dan via de telefoon of mail…

Reageer