Windesheimstudenten omsingelen Zwolle

Honderden studenten van Windesheim doen op donderdag 31 mei mee aan ‘De Omsingeling van Zwolle’. Dat is het sportieve onderdeel van het Studenten Lustrumfeest van de hogeschool, die zijn 20-jarig bestaan viert. ’s Avonds serveren het College van Bestuur en directeuren aan de studenten een maaltijd in de IJsselhallen, gevolgd door optredens van ondermeer Bløf, Swelter en een Special Edition van dancefeest Lipgloss.

’s Middags om 12.00 uur lost frontman Bart Drost van de band Swelter op de campus het startschot voor ‘De omsingeling van Zwolle’: ruim 600 studenten omringen de stad op de fiets, op het traject van het bekende Rondje Zwolle. Misschien wordt zelfs het record van ’s Werelds Langste Fietslint gebroken, dat nu nog staat op 641 fietsers. Onderweg komen de fietsers optredens tegen van de band Blz 15 en theateract Firma Weijland. Ook kunnen ze genieten van een picknick op de heuvel bij het Westerveldse Bos. Per fietser draagt de hogeschool vijf euro bij aan EducAid en Respo International, twee stichtingen die Windesheimstudenten inschakelen voor projecten in ontwikkelingslanden. Alle fietsers krijgen een fel T-shirt mee, zodat de lange sliert vanuit een helikopter kan worden gefotografeerd. Er worden originaliteitsprijzen uitgeloofd voor de meest in het oog springende fietsers, individueel en in groepsverband.

‘De Omsingeling van Zwolle’ wordt gesponsord en ondersteund door studentencafé Het Vliegende Paard, de IJsselhallen, Friesland Foods, Master Foods, Team Spirit, de VVV, de gemeente Zwolle en Stichting Evenementen Support Zwolle.

Maaltijd en concert

De fietstocht eindigt bij de IJsselhallen, waar vanaf 17.30 uur aan lange tafels een massale maaltijd wordt geserveerd. De bediening is in handen van het management van de hogeschool: het college van bestuur en de directeuren. Ruim 1.000 studenten zullen aanschuiven, begeleid door live muziek.

Bij het feest ’s avonds in de IJsselhallen worden ruim 3.000 studenten verwacht. Daar treden gospelzanger Ralph van Manen op, de Zwolse formatie Swelter en de Nederlandse topband Bløf uit Zeeland. Bovendien is er tot in de late uurtjes het dancefeest Lipgloss Student Edition, met dj’s Cuzco en Erick E, en dance act Vika Kova.

Lustrum

Windesheim bestaat 20 jaar en viert in collegejaar 2006-2007 het vierde lustrum. De hogeschool organiseert activiteiten met het motto ‘Voor en door regio Zwolle’. Hiermee accentueert Windesheim zijn maatschappelijke rol en verbondenheid met de omgeving

Artikel delen:

Reageer