G-voetballers spelen in nieuw PEC Zwolle tenue

Zwolle – Aanstaande zaterdag spelen Zwolse gehandicapte voetballers een wedstrijd beachsoccer op het Grote Kerkplein. Het Grote Kerkplein is onder andere voor deze gelegenheid omgetoverd tot een groot strand. Het G-team van WRZV De Boog en het G-team van HTC spelen tegen elkaar om 12.00 uur, iedereen is welkom om ze aan te moedigen! Daarnaast hebben deze gehandicapte voetballers een heuse primeur te pakken: zij mogen (als eerste!) in het nieuwste uit- en thuistenue van PEC Zwolle voetballen.

De Zwolse beachsportdagen vinden plaats van 7 t/m 10 juli, waarbij zaterdag 7 juli in het teken staat van beachsoccer. De beachsoccerwedstrijd wordt georganiseerd om G-activiteiten bij Zwolse verenigen met name overdag en in de avonduren mogelijk te maken. Daarnaast worden de opbrengsten ook besteed aan de jaarlijkse sportdagen voor onder andere De Twijn en Frion op de Sportpark de Pelikaan te kunnen organiseren.
 


PEC Zwolle is Meer dan Voetbal

Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied via PEC Zwolle United, en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en SportService Zwolle. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers.

Artikel delen: