PEC Zwolle versterkt zich met Wiljan Pluim

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Wiljan Pluim. De in Zwolle geboren aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Roda JC Kerkrade.
Met de 23-jarige Pluim heeft PEC Zwolle haar voorhoede versterkt met een veelzijdige aanvaller, die tevens op het middenveld uit de voeten kan. Pluim debuteerde in het seizoen 2008-2009 bij Vitesse in het betaalde voetbal, waar hij tijdens de laatste speelronde inviel tegen ADO Den Haag. Bij de Arnhemmers beleefde hij een jaar later ook zijn echte doorbraak, in anderhalf seizoen speelde hij 35 wedstrijden in de Eredivisie en wist daarin vijf keer te scoren.

In de winterstop van het seizoen 2010-2011 verhuurde Vitesse Pluim aan Roda JC Kerkrade. De Limburgers namen de aanvaller na een half seizoen definitief over. Bij Roda JC Kerkrade speelde Pluim het afgelopen seizoen achttien wedstrijden en eindigde met zijn club op een tiende plaats in de Eredivisie.

Pluim is na Fred Benson, Joost Broerse, Giovanni Gravenbeek, Mimoun Eloisghiri, Sherwin Grot, Ronnie Reniers en Mike Koenders de achtste versterking in de selectie van Art Langeler.
Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.