Studenten Cibap halen diploma met bijzonder vehikel

Zwolle – Volgende week is het eindelijk zover. De vierdejaars studenten van het Cibap ontvangen hun felbegeerde diploma. Rondom de diploma uitreiking organiseren docenten samen met studenten verschillende feestelijke activiteiten. Zo presenteren  de studenten van de opleiding Ruimtelijke Vormgever zich met een SPTV dat staat voor ‘Student’s Personal Transport Vehicle’. Vehikels in de vorm van een Romeinse strijdwagen tot een motorblok met zuigers en cilinders van karton, rijden straks over de rode loper.

Een vehikel waar je jezelf mee transporteert om je diploma in ontvangst te nemen, dat was de uitdaging voor de vierdejaars studenten. De studenten kregen de vrije hand: alles is geoorloofd.  Een vehikel dat sfeervol piept en kraakt, of juist fluisterstil is. Of misschien wel  supersnel kan, of juist tergend langzaam.  Voorwaarde is wel dat het er goed uit moet zien en de persoonlijkheid van de maker laat zien. Naast allerlei feestelijke activiteiten zet iedere opleiding tijdens de diploma uitreiking ook zijn eigen Cibap Topper in het zonnetje. Ieder opleidingsteam nomineerde 3 studenten die tijdens hun studie zijn opgevallen door de bijzondere prestatie die ze hebben geleverd. Tijdens de diploma-uitreiking maken de teams bekend wie de winnaar wordt.

De diploma uitreiking start op dinsdag 10 juli met de studenten van de opleiding Kleur- en Interieurvormgever, Decorateur en Restaurator en Middlemanager Vastgoedonderhoud. Op 11 juli volgen de studenten van de opleiding Medewerker Vormgeving, Ruimtelijk Vormgever en Vormgever Productpresentatie en op 12 juli krijgen de studenten van de opleiding Grafisch Vormgever, Animatie-/Audiovisueel Vormgever en Interactief Vormgever hun diploma. Na afloop van de diploma uitreiking kunnen de bezoekers het werk bekijken dat door de eindexamenkandidaten is gemaakt.

Artikel delen:

Reageer