Marten Eibrink tribune een feit

De naam van de eerste van de vier tribunes van het nieuwe FC Zwolle stadion is een feit, het wordt de ‘Marten Eibrink tribune’. Dat maakte voorzitter Van Vliet vrijdagavond bekend tijdens een informatieavond over het nieuwe stadion. De Noord-tribune, waar de fanatieke aanhang in het nieuwe stadion plaats zal gaan nemen wordt vernoemd naar de oud-eigenaar van PEC Zwolle ’82.


Voorzitter Ronald Van Vliet kwam vanavond met het goede nieuws voor de supporters

De afgelopen week ontstond er onrust onder de supporters van FC Zwolle toen het bestuur de fans de gelegenheid gaf namen voor de nieuwe tribunes in te zenden. De eis van het bestuur van FC Zwolle was, dat de naam gerelateerd was aan een oud-voetballer van FC Zwolle. Daar waren de supporters het niet mee eens, waren boos en startten onder andere een e-mailactie. Vrijdag publiceerde Weblog Zwolle een reactie van de dochter van wijlen Marten Eibrink. Zij vond het ‘niet meer dan billijk’ dat een tribune de naam van haar vader zou krijgen. Dezelfde middag sprak voorzitter Van Vliet met Elona Eibrink over de naamgeving voor de nieuwe tribunes. Na een overleg met het bestuur later op vrijdagmiddag kondigde Van Vliet vrijdagavond aan dat er toch een ‘Marten Eibrink tribune’ komt. Dit tot grote vreugde van de aanwezige FC Zwolle supporters.


Edgar van Perlo, namens FC Zwolle, gaf een goed beeld van het nieuwe stadion

Het goede nieuws over de vernoeming naar een Marten Eibrink-tribune overrulde bijna de informatieavond over het nieuwe stadion. Een kleine 100 supporters en andere belangstellenden  kwamen naar deze avond om  geïnformeerd te worden over het nieuwe FC Zwolle stadion.  

In een heldere en duidelijke presentatie door Edgar van Perlo namens FC Zwolle, kregen de supporters een goed beeld van hun toekomstige stadion. Zaken als: infrastructuur, en invullingen van diverse ruimtes kwamen ruimschoots aanbod. Naast een Flash Casino, een conferentiehotel met ca. 100 kamers, een wokrestaurant, een fitnesscentrum van Achmea Health Center, zal ook winkel- en kantoorruimte worden ontwikkeld. Daarnaast is FC Zwolle nog volop in onderhandelingen over de invulling van een partycentrum. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 10.000 bezoekers waarvan 600 voor de gasten. Rond het stadion zullen ongeveer 1300 parkeer plaatsen komen.
FC Zwolle huurt het nieuwe stadion voor een periode van 25 jaar waarbij de huur nagenoeg gelijk zal zijn aan het huidige huurcontract. Hiermee haalt FC Zwolle een meer dan 100% rendement ten opzichte van de situatie in het oude stadion.  

De oplevering van de eerste tribune zal aan het begin van het voetbalseizoen 2007 / 2008 zijn. De Oost-tribune dient in eerste instantie als ‘stadion’ dat wil zeggen dat alle activiteiten zich hier zullen gaan concentreren. Aan het begin van het seizoen 2008 / 2009 hoopt FC Zwolle op de volledige oplevering.

Naast de presentatie was er voldoende ruimte voor de supporters om vragen te stellen, FC Zwolle overweegt tijdens de nieuwbouw regelmatig met een informatieavond te komen voor de supporters. Zo worden supporters goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken, en kunnen vragen gesteld worden.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. mooi, dat was het waarschijnlijk dan ook dat hij zelf graag zijn naam op een tribune ziet staan want dat is natuurlijk wel een domper als iedereen een naam roept die je niet wilt kennen maar niet kon ontkennen. wie weet in de toekomst het van vliet uitvak…


  Maak melding

 2. En terecht!!! Nu nog een Fred Patrick tribune ( het liefst de hoofdtribune) en verder vind ik alles best zolang er maar geen Konterman of Stam tribune komt.


  Maak melding

 3. @Natascha
  Ach, zit wel iets in. Heeft niets met winnen of verliezen te maken, maar wel prioriteiten stellen. De gemeente legt ook aardig wat geld in het laatje, infra, Be Quick 28 en dergelijke. De Isala-klinieken, mede door wanbeleid van het bestuur, zit op het tandvlees te bijten. Lijkt mij dat een financiele injectie richting het ziekenhuis wat belangrijker is dan een nieuw stadion.


  Maak melding

 4. @Jor

  Kolder wederom, het stadion valt ook onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar de gemeente kan wel financieel garant staan, net zoals ze nu bij het stadion doen. Ik keur de nieuwbouw van het stadion niet af, Zwolle heeft al een tijdje een nieuw stadion nodig. Maar persoonlijk vind ik, en gelukkig aardig wat anderen, een nieuw ziekenhuis wat belangrijker.


  Maak melding

 5. Tja, zo kunnen we nog wel even door gaan, de een ziekenhuis, de ander een stadion, weer een ander een theater. Wat klagen we toch in godsnaam, straks hebben we 3 schitterende nieuwe objecten in Zwolle! Hulde aan de stad en toch ook wel aan Van Vliet!


  Maak melding

 6. die ziekenhuizen voldoen prima
  en toen ze ginnen fuseren met elkaar hebben ze geld gekregen dus dat genoeg
  kijk zwolle moet ook niet iedere keer voor geld komen
  laat ik dat voor op stellen
  maar dat stadion word was nodig


  Maak melding

 7. Ik bedoel eigenlijk het stuk waarin hij zegt, ze denken nu dat ze heel wat zijn.

  En die infra zou al veranderd worden.


  Maak melding

 8. Ik vind een nieuw ziekenhuis ook belangrijk maar ik snap toch echt niet wat dat er mee te maken heeft dat het bestuur toch voor een marten eibrink tribune is gezwicht


  Maak melding

 9. Opnieuw erg weinig namen van bedrijven, die zich er vestigen. En dat al 3 jaar lang. Wat is dadelijk meer gevuld: Stadion- of bedrijvencomplex? (Glas half vol of half leeg?)


  Maak melding

 10. Als je aan een Formule1 ontwerper de vraag zou stellen, is het glas half vol of half keeg?
  Dan antwoordt deze met; ‘het ontwerp van het glas is te groot’.

  ;D


  Maak melding

 11. Het is de aard van de Zwollenaar om enorm pessimistisch te zijn. Zelfs in goede tijden is de Zwollenaar negatief. Het is de meest irritante eigenschap van het aparte volk dat Zwollenaren genoemd wordt. Het is niet alleen het geval bij voetbal, maar bij tal van in de maatschappij spelende ontwikkelingen. Voor Zwollenaren is het nooit goed en negatief denken is het handelsmerk.

  Maar als het hele complex straks af is zal iedereen kunnen zien dat het hele gebied er enorm op vooruit is gegaan, of iedereen het ook zal toegeven is nog maar de vraag…

  …want we blijven Zwollenaren.


  Maak melding

 12. Zeer verstandig van het bestuur om toch gehoor te geven aan de lang gekoesterde wens van de Zwolse supporters.

  Elders op dit weblog spreekt Rudeboy een woord van dank uit aan Weblog Zwolle.
  Iets waar ik mij van harte bij aan wil sluiten.

  Weblog Zwolle en bestuur van FC Zwolle BEDANKT!


  Maak melding

 13. Van vliet had heus niet in zijn eentje geweest als hij had moeten vertellen dat het absoluut niet door ging denk ik, dan was de pleuris denk ik pas echt uitgebroken


  Maak melding

 14. Ik wil naast het vernoemen van Marten Eibrink graag ook eer betonen aan Frits Korbach. Heeft vele jaren, toen ik nog jong was. veel goed werk gedaan als coach.
  En wat mij betreft ook een Herman Heskamp tribune. Wat denken jullie hiervan?


  Maak melding

Reageer