Overijssel heeft eigen Jeugdcultuurfonds

Zwolle – Overijssel heeft, naast een eigen Jeugdsportfonds, nu ook een eigen Jeugdcultuurfonds! Dankzij dit fonds kunnen kinderen in achterstandsposities een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld toneel- of muzieklessen. Gemeenten kunnen aansluiten bij dit fonds en hoeven daardoor geen eigen organisatie op te zetten. Tijdens de officiële start op 5 juli hebben de gemeenten Kampen en Rijssen-Holten als eerste hun handtekening gezet. Nog eens twee gemeenten sloten zich die dag aan bij Jeugdsportfonds Overijssel. 

Voor het Jeugdcultuurfonds Overijssel heeft Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) samenwerking gezocht met het al bestaande Jeugdsportfonds Overijssel. Dankzij deze unieke samenwerking hoeft er geen nieuwe backoffice opgezet te worden. Voor gemeenten bestaat er nu de mogelijkheid zich aan te sluiten bij het provinciale fonds en deze in te richten naar lokale wensen. Het provinciale fonds toetst en verwerkt de aanvragen, doet de promotie en organiseert informatiebijeenkomsten. Afgelopen donderdag zette het bestuur van Jeugdcultuurfonds Overijssel de handtekening onder het contract met Jeugdcultuurfonds Nederland. Vervolgens tekenden de gemeenten Kampen en Rijssen-Holten de samenwerkingsovereenkomst met Jeugdcultuurfonds Overijssel. In Overijssel hebben de gemeenten Enschede en Almelo een eigen lokaal Jeugdcultuurfonds. In Zwolle en Deventer loopt momenteel een onderzoek naar de mogelijkheid voor een eigen fonds.

Kunst helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen en te laten zien wie ze zijn. Omdat niet alle kinderen – of hun ouders – de financiële middelen hebben om creatieve lessen of cursussen te volgen, stelt het Jeugdcultuurfonds geld beschikbaar. Het fonds wil hiermee bijdragen aan het meedoen van kinderen en aan de noodzakelijke persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen.

Meer informatie is te vinden op www.kco.nl/jeugdcultuurfondsoverijssel en www.sportserviceoverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer