Studenten Deltion krijgen EHBO-opleiding

Zwolle – Maandag 9 juli 2012 ondertekenen Deltion College en Het Oranje Kruis een overeenkomst waarin de organisatie van de EHBO-opleiding en diplomering voor de komende jaren bij Deltion gegarandeerd is. Jaarlijks volgen 1400 Deltion studenten de EHBO-opleiding.

Sectordirecteur Gusta van der Zanden van het Deltion College benadrukt het belang van het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voor haar studenten. ‘Graag werkt mijn school mee aan het laten behalen van dit diploma. Ik ben blij dat de studenten deze extra bagage met zo’n  grote maatschappelijke waarde behalen’, aldus mevrouw Van der Zanden. Het Deltion College leidt al sinds 2006 studenten op voor dit diploma. Een EHBO-diploma is relevant voor beroepsopleidingen waarbij de student later intensief in contact staat met groepen medemensen. Voorbeelden daarvan zijn de opleidingen Luchtvaartdienstverlener, Onderwijsassistent en Beveiliger

De missie van Het Oranje Kruis is de verspreiding van kennis en kunde van Eerste Hulpverlening. De activiteiten zijn er op gericht dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van Eerste Hulp en zodanig geïnformeerd en opgeleid zijn dat men adequaat Eerste Hulp kan verlenen. Boi Jongejan, directeur, is dan ook verheugd met de voortzetting van de samenwerking. ‘Dat EHBO-opleidingen structureel binnen het onderwijs zijn opgenomen, juich ik toe. Ook dit is investeren in de toekomst van de studenten en onze samenleving’, aldus Jongejan.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. @ingrid Ik wist niet dat je aan het Deltion studeren kon. Volgens mij is het een school en ben je daar dus leerling. Vandaar mijn (korte) vraag.


  ⚠️ Meld

 2. @Professor, en wat doe je aan een het Windesheim college dan. College’s volgen ben je dan een student en studeer je dan?  ⚠️ Meld

 3. @Ans, de school zal misschien wel herhalingslessen verzorgen. Maar ook al laat je een ehbo diploma verlopen. De opgedane kennis gaat daarmee niet verloren, lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 4. @ingrid Volgens de woordenboeken tegenwoordig wel, daarin wordt inmiddels studeren ook geassocieerd met hogescholen (overigens ook al zo’n geïnflateerde benaming), maar dat lijkt me persoonlijk ook een dubieuze uitleg. Maar rond Deltion (daar gaat dit artikel over) is ‘student’ toch echt onjuist woordgebruik hoewel je het steeds meer ziet. Ook rond Cibap trouwens.


  ⚠️ Meld

 5. @1stejohn, pfff dat klopt. Net zoals vele discussie’s. Bijv. wat vind je van graffiti. Wanneer ben je een echte (FC) PEC Zwolle supporter. En zo zullen er vast nog wel meer items zijn.


  ⚠️ Meld

 6. Professor heeft gewoon last van een misplaatst superioriteitsgevoel. Scholieren == studenten. Ze zitten op school, en ze studeren daar. Of die school nu VMBO, MBO, HBO of WO is. Vaak zijn het WO-ers die opeisen dat alleen zij studenten zijn. Terwijl ze precies hetzelfde doen als alle andere mensen die leren op een instelling.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.