Meester Berry Merkx gaat na 42 jaar met pensioen

Zwolle – Jenaplanschool de Phoenix heeft donderdag 12 juli  een feestelijke dag met een lach en een traan, want meester Berry Merkx neemt na 42 jaar afscheid. Hij gaat met pensioen. Tijdens schooltijd vieren de leerkrachten en de kinderen feest. Vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur is er een receptie.

Merkx begon zijn carrière als leerkracht op Jenaplanschool ter Linde in Tilburg. Hij had destijds een combinatiegroep van de klassen 4,5 en 6 (tegenwoordig groepen 6/7/8) met maar liefst 37 leerlingen. De militaire plicht riep in 1971, dus Merkx verliet voor meer dan een jaar het geliefde onderwijs. In de tussentijd ontmoette hij zijn vrouw en trouwde met haar. Na zijn diensttijd had de gepassioneerde leerkracht diverse invalbanen. Uiteindelijk vond hij een vaste plek in Tilburg als leerkracht en later als waarnemend schoolhoofd.

Na de geboorte van zijn eerste kind lonkte het oosten van het land, want daar kwam zijn vrouw vandaan. Merkx solliciteerde naar de functie van schoolhoofd bij de Jenaplanschool in Ittersum. Op de Deken de Witschool aan de Troelstralaan vond de officiële benoeming tot schoolhoofd plaats. In oktober 1984 sloeg het noodlot toe, de school brandde tot de grond af. Gelukkig konden de lessen snel worden hervat. De school is opnieuw gebouwd en kreeg de toepasselijk naam ´de Phoenix´. Meester Merkx heeft zich jaren met hart en ziel ingezet voor het basisonderwijs in Zwolle, maar doet nu een stap terug en gaat met pensioen.

Artikel delen: