Nominatie Bibliotheek Stadshagen voor Beste Bibliotheek

Zwolle – Vrijdag is bekend geworden dat de Bibliotheek Zwolle Stadshagen is genomineerd voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2012. Het is voor de vierde maal dat deze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad voor bibliotheken “Bibliotheekblad”.

Tot 28 mei jl. konden bibliotheken zich nomineren middels een beargumenteerde voordracht. Met behulp van de inzendingen heeft een selectiecommissie, bestaande uit redactieleden van Bibliotheekblad en Mystery Guests, bepaald welke twaalf bibliotheken – een per provincie – dit jaar tot de eindstrijd doordringen. De shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2012 is op vrijdag 6 juli bekendgemaakt. De vestiging in Stadshagen is inspiratiebron geweest voor een nieuwe inrichting van bibliotheken in ons land en oogt wat kleur en inrichting betreft nog steeds fris en modern. De collectie bevat ook daisyspelers. e-readers en een selectie e-books. De uitleencijfers en bezoekersaantallen nemen nog steeds toe. Alle groepen komen hier aan hun trekken, zoals bijvoorbeeld de 11 scholen in de wijk die met alle klassen elke 6 weken boeken komen lenen. Jongeren kunnen ook gamen in de bibliotheek en games lenen.

Er is een nieuwsbar met 6 krantenabonnementen en 2 tv schermen, een Boekstart hoek voor de jongste kinderen, digitale werkplekken, WiFi, een enorme leestafel en 90 tijdschriftabonnementen voor volwassenen met elke week een aantal losse tijdschriften als Keuze van de week. Door middel van de verkiezing Beste Bibliotheek wil Bibliotheekblad laten zien dat ons land beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. De wedstrijd zorgt lokaal en landelijk voor een zinvolle discussie over de plaats en de functie van een bibliotheek in de samenleving.

Artikel delen: