Visgilde heeft de beste haring van Overijssel

Zwolle – Visgilde Hans Visscher aan de Melkmarkt heeft de beste haring van Overijssel, dat bleek in de publicatie van de jaarlijkse Haringtest van het Algemeen Dagblad. Met een mooie 8,5 werd Visscher verder de nummer 24 van Nederland. Voor het eerst sinds 7 jaren was Visscher weer bezocht voor de bekende haringtest.

Sinds de eerste editie in 1982 is de Nationale Haringtest uitgegroeid tot jaarlijks de meest gezaghebbende publicatie over de Hollandse Nieuwe. Vishandel Atlantic uit Leiden heeft dit jaar de AD Haringtest gewonnen. De Turkse broers Tagi zijn de eigenaren van de vishandel. Zij haalden als enige een tien bij de test. De krant verbaast zich over de kwaliteit van de haring dit jaar. Hoewel de Hollandse Nieuwe uitstekend is dit jaar, haalden slechts zes op de tien adressen een voldoende in de test.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. geweldig, voor de beste haring moeten we bij de turkse broers zijn! Heerlijk hé de multi-culturele samenleving!


  ⚠️ Meld

 2. Waardeloze testen van het AD.
  Maar voor de lekkerste haring die in Zwolle te koop zijn moet je bij
  die kraam (verkoopwagen) zijn in Stadshagen op donderdagmiddag.Nee NIET bij die winkel dus.  ⚠️ Meld

 3. Smaken verschillen nou 1 keer net een heerlijke achter overgeslagen bij een visboer die nog nooit bezocht is ,allemaal flauwe kul die testen en die cijfers


  ⚠️ Meld

 4. Wichert, of je hebt geen smaak!
  De haringen die ik heb gegeten bij de visscher waren altijd top. Anderen krijgen niet eens een kans bij mij.


  ⚠️ Meld

 5. Ik eet meestal supermarkt haring, vanwege gemakzucht 😮 . Met als prettig gevolg dat de haring van Visscher van de Melkmarkt extra lekker smaakt: Eens in de zoveel tijd, als ik weer eens in de binnenstad ben en de winkel daar bezoek.
  Men zei me daar wel dat de haring zich goed laat invriezen, maar zou ie dan na ontdooiing nog wel zo lekker smaken…? Ik twijfel .


  ⚠️ Meld

 6. visgilde is goed 😀

  maar Bottenberg in stadshagen is zeker zo lekker (beter)
  jammer alleen op donderdag.

  staat op de markt bij w-centrum:P:P:P


  ⚠️ Meld

 7. Maar waardoor smaakt een haring uit het emmertje dat Ome Arie voor z’n viskraam meeneemt van de visafslag, anders dan een haring uit het emmertje van dezelfde visafslag meegenomen, door Tante Truus van de viskraam drie straten verderop?


  ⚠️ Meld

 8. Na stoppen Bastiaan overgeschakeld op Hans Visscher, af en toe Timmerman, altijd prima haring/vis.

  Als je alle uitvluchten leest van laag scorende vishandelaren (kwaliteit om te huilen) blijf je lachen. Een Urker vishandelaar stelt bijv. de deskundigheid van testers ter discussie, omdat ze uit Rotterdam afkomstig (zouden) zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.