Scholen ontwikkelen legorobot op zonne-energie

Zwolle – Leerlingen van het Zwolse Jena XL hebben samen met studenten van het Deltion College een zonnepaneel ontwikkeld om hun legorobot op te laden. Het station werd vrijdag 6 juli officieel in gebruik genomen bij JenaXL.

Drie tweedejaars studenten van de mbo-opleiding Elektrotechniek van het Deltion College, hebben de afgelopen maanden een ontwerp en de uiteindelijke installatie gemaakt. Met de robots doen de leerlingen mee aan de First Lego League, een wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Eén van de opdrachten is een missie met een legorobot in de wedstrijdarena. Vanuit de Stichting Vrienden van de Elektro- en Installatietechniek staan Nooter BV Technische Installaties en Enexis garant voor de financiering van het project en de bedrijfsmatige begeleiding. In de Stichting Vrienden van de Elektro- en Installatietechniek zijn diverse technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle vertegenwoordigd. Zij zetten zich in om meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek.

Vrijdagochtend 6 juli werd het duurzame oplaadstation officieel in gebruik worden genomen bij JenaXL. Tijdens deze bijeenkomst werd ook de nieuwe moestuin op het terras van de school in gebruik genomen. Het sproeisysteem van deze moestuin wordt ook aangestuurd door hetzelfde oplaadstation op duurzame energie.

Artikel delen:

Reageer