Zwolse Beachsportdagen van start

Zwolle – Zaterdagmorgen zijn op het Grote Kerkplein de Zwolse Beachsportdagen van start gegaan. Van 7 tot en met dinsdag 10 juli vinden op het het stadsplein diverse beachsporten plaats. De organisatie is in handen van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan.

beachsport_4.jpg

De zaterdagochtend stond in het teken van de jeugd. E- en F pupillen van Zwolse voetbalclubs of eigen vriendenteams uit de buurt of school van 7/8 jarigen of 9/10 jarigen. Zij namen deel aan de Beachsoccer Junior. Voorafgaand aan het onderlinge toernooi was een clinic Beachsoccer onder leiding van trainer en spelers van Eredivisieteam Pelikaan Beachsoccer Zwolle. Na het toernooi was er voor de kinderen een Ronald McDonald Sport- en Beweegshow op het Grote Kerkplein. Tijdens de Sport- en Beweegshow liet Ronald McDonald aan de kinderen zien hoe leuk sporten en bewegen is. De bekende clown leerde de kids ook van alles over de aankomende Olympische Spelen. Daarna speelden de G-voetbalteams van WRZV De Boog en HTC spelen tegen elkaar. Ze zouden dat in de nieuywe PEC Zwolle thuis- en uit shiorts gaan doen, maar jammer genoeg waren die voetbalshirts nog niet in Zwolle gearriveerd. Het was anders een primeur geweest.

beachsport_2.jpg 

beachsport_7.jpg

beachsport_6.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

De komende dagen zullen er diverse wedstrijden en demo’s van verschillende beachsporten op het Grote Kerkplein te zien zijn. Te denken valt aan beachrugby, beachhockey, beachvolleybal, en Ultimate Frisbee. Zaterdagavond 18.00 uur is er op de beachaccomodatie voor he tstadhuis een demo Beachsoccer Eredivisieteam Pelikaan Beachsoccer Zwolle tegen een selectie van oud-spelers van PEC Zwolle.

beachsport_1.jpg

beachsport_8.jpg

beachsport_5.jpg

beachsport_9.jpg

beachsport_3.jpg

 

Artikel delen: