Blue Hawks sluit eerste deel van competitie af

Zwolle – Het aspirantenteam van Blue Hawks heeft het eerste deel van de competitie afgesloten met een dubbele winst tegen Bedrocks uit Emmen. In Zwolle moest Blue Hawks met drie spelers minder starten aan de twee wedstrijden tegen Bedrocks. Om die reden werd bij de eerste wedstrijd al pupil Renick aan het team toegevoegd. Voor de tweede wedstrijd sloten ook de pupillen Jeandro en Stijn zich bij de selectie aan.

De thuiswedstrijd tegen Bedrocks werd eerder dit seizoen afgelast, waardoor Blue Hawks en Bedrocks hun twee onderlinge wedstrijden achter elkaar speelden. De Zwolse ploeg haalde daarin de volle buit binnen. Al vanaf de start zat pitcher Thomas goed in de wedstrijd. Ondanks twee ballen die in de boomtoppen werden geslagen voor solohomeruns, liet hij zich niet intimideren door de grote spelers van Bedrocks. In drie innings gooide Thomas negen strikeouts en liet hij vijf spelers toe op de honken door vier wijd. Voor Blue Hawks sloegen alleen Thomas en Jens hits. Omdat de pitchers van ploeg uit Emmen de slagzone niet trefzeker konden vinden, konden zeven spelers van Blue Hawks met vier wijd op de honken komen.

Uitstekend veldwerk

Door uitstekend veldwerk en een prachtige uitgetikte loper door derde honkman Renick op een aangooi van Bas kwamen de tegenstanders niet verder dan vijf punten in de eerste wedstrijd. Voor Blue Hawks scoorden Bas (2 punten), Thomas (2 punten), Jens (1 punt), Dimas (1 punt) en Stijn (1 punt).

Voor de tweede wedstrijd arriveerden de hulptroepen op tijd. Met de pupillen Jeandro en Stijn binnen de gelederen kon Blue Hawks met een volwaardig en goed gemotiveerd team aan de laatste wedstrijd voor de zomerstop beginnen. Bas opende in de eerste slagbeurt de score na een honkslag van Jens. Voor Blue Hawks sloegen dit duel Jens, Renick en Jeandro honkslagen. Doordat de Zwolse ploeg ook zeven keer vier wijd kreeg, konden na Bas ook Stijn, Renick en Dimas nog scoren.
Pitcher Dimas leidde hierna zijn team naar de tweede zege. Hij kwam tot één keer drie slag, vijf keer vier wijd en stond slechts drie honkslagen en één punt toe.

Dimas werd in het veld geholpen door een solide defensie, waarbij Jeandro een hoofdrol speelde. In de tweede inning maakte de eerste honkman een snoeihard geslagen linedrive met een diving-catch onschadelijk. Het leverde hem een staande ovatie op van het hele publiek en van de tegenstander. Jeandro zorgde ook voor de laatste uit van de wedstrijd. Na een pick-off van Dimas wist Jeandro de Emmense honkloper in een moment van onoplettendheid uit te tikken.

In de tweede wedstrijd liep Stijn Willems een forse blessure op. In de tweede slagbeurt kreeg hij een hard gegooide bal vol op zijn knie, waarna hij geblesseerd de wedstrijd moest verlaten. Omdat lopen niet meer mogelijk was, werd hij vervangen door pupil Stijn Bruins-Slot.

Debuut

Met de 7-5 en 1-4 overwinning heeft Blue Hawks het eerste deel van de competitie afgesloten. De Zwolse formatie speelt pas zijn eerstvolgende wedstrijd na de zomerstop op zaterdag 25 augustus. Dan is in Zwolle WHSC de tegenstander. De aspiranten kijken terug op een mooi resultaat in de competitie, waarbij slechts één wedstrijd werd verloren en één werd gelijkgespeeld. De andere acht wedstrijden werden gewonnen. Blue Hawks staat daarmee voorlopig op een eerste plaats in het klassement.

Een dag na de dubbele zege tegen Bedrocks is aspirant Jens afgereisd met het heren honkbalteam naar Emmen voor opnieuw een wedstrijd tegen Bedrocks. Jens speelde bij zijn debuut voor de hoofdmacht de volledige wedstrijd en werd daarmee de eerste actieve aspirant, die uitkomt voor het eerste heren honkbalteam van Blue Hawks.

Artikel delen: