Weblog Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers

Ben jij geïnteresseerd in (lokale-) media?
Ben jij op zoek naar een interessante uitdaging?

Ben jij op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding?
Heb jij interesse voor het laatste nieuws uit Zwolle?
Heb je daarnaast misschien interesse voor sport?
Wil je direct betrokken zijn bij de grootste internetkrant van Zwolle?
Dan is deze functie vast iets voor jou!

Weblog Zwolle tracht sinds 2003 haar bezoekers dagelijks te voorzien van het laatste belangrijke nieuws over en uit de gemeente Zwolle. Dit doen we met een team van vrijwilligers. Waar in de reguliere media vaak een dialoog of discussie wordt gemist, is dit naast de snelle en actuele berichtgeving bij Weblog Zwolle een van de sterkste punten. Actueel op de hoogte zijn van nieuws uit Zwolle en betrokken zijn bij tal van onderwerpen over de stad: dat kan bij Internetkrant Weblog Zwolle!

banner_tbv_gem_zwolle.jpg

Weblog Zwolle is de laatste jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken medium in Zwolle. Met gemiddeld 8.000 unieke bezoekers per dag kan Weblog Zwolle zich rekenen tot een van de de meest bezochte interactieve internetkranten uit deze regio. Dat Weblog Zwolle alleen maar werkt met vrijwilligers, en dus niemand betaald wordt, maakt de internetkrant extra bijzonder. We maken Weblog Zwolle met passie! In verband met de nog altijd aanhoudende groei van berichten en bezoekers zijn wij op zoek naar goede krachten die deel uit willen maken van het vrijwilligersteam. Voor meer info: zie "Lees verder".

Taken en werkzaamheden
Je werkt vanuit huis en je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het controleren en verwerken van de mailbox en het (eventueel) redigeren en plaatsen van persberichten. Daarnaast zou het een pré zijn als je zelf inventief bent in het vinden van nieuws. Bij persberichten zullen aangeleverde foto’s op het juiste formaat moeten worden gebracht en ingevoegd moeten worden. Daarnaast zul je de persberichten moeten beoordelen voor plaatsing op de online agenda van Weblog Zwolle. Het bezoeken van tal van activiteiten en evenementen in de gemeente Zwolle behoren tot de mogelijkheden. Je kan daar dan verslag van doen.

Wie zoeken wij?
Weblog Zwolle is op zoek naar een minimaal 18-jarige, nauwkeurige, gestructureerd werkende, integere vrijwilliger, die samen met alle teamleden wil werken aan een schitterende vrijetijdsbesteding. Je woont in Zwolle of in een straal van 15 km rond de stad. Je hebt affiniteit met het lokale Zwolse nieuws. Je bent in het bezit van een computer van deze tijd met email en internettoegang.

Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal en kunt begrijpend lezen en schrijven. Je hebt basiskennis van tekst- en fotobewerkingsprogramma’s. Je bent een positief, constructief en betrouwbaar persoon. Je hebt gevoel voor humor. Je weet dat werken op vrijwillige basis ten opzichte van je mederedactieleden ook bepaalde verplichtingen kent. Herken je dat je ergens passie voor kan hebben en dat je je ergens voor 100 % in kan zetten?

Herken jij je in deze criteria, dan moet je niet te lang wachten en snel contact opnemen. Jij kunt dan weleens ons nieuwe redactielid zijn.

Wat kunnen wij je bieden?
Je krijgt inhoudelijke begeleiding en coaching van onze teamleden. Je maakt onderdeel uit van de grootste internetkrant van Zwolle en van een bijzondere- en hooggewaardeerde organisatie. In overleg kunnen bepaalde onkosten worden vergoed. Als lid van de redactie krijg je een exlusieve en zeer gewilde Weblog Zwolle sweater. Eens per jaar is er een gezellige teamdag.

Reageren Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te werken in een enthousiast team, neem dan contact met ons op. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken of email info@weblogzwolle.nl met als onderwerp: “Vacature redactie WZ”

Redactie Weblog Zwolle

Artikel delen:

Reageer