Sportieve weekenden Autisme Sportief succesvol

Zwolle – De sport en recreatie weekenden die stichting Autisme Sportief organiseert voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis verlopen erg succesvol.  De kinderen hebben de mogelijkheid gehad om vanaf vrijdag avond tot zondag avond aan allerlei sport activiteiten mee te doen zoals oa mountainbiken, kano varen, klimmen en zwemmen terwijl ze logeren op een prikkelvrije locatie.  Na het weekend berichten ouders en kinderen onder meer dat “de kinderen een onvergetelijk leuk weekend hadden gehad”.

klimmen.jpg
Eigen foto

De Zwolse Stichting Autisme Sportief verzorgt oa sport en recreatie (weekenden) voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis.  Omdat, net als een ieder  de persoon met autisme of een stoornis in het autistisch spectrum ook graag zijn vrije tijd goed wil besteden. Echter is het door zijn/haar stoornis niet altijd mogelijk deze zelfstandig te organiseren of te plannen. Ook is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden die de persoon begeleidt in deze activiteiten, autisme sportief voorziet hier in.

Sport en recreatie weekenden

De doelstelling van de sport en recreatie weekenden van stichting Autisme Sportief is dat de kinderen en jongeren op een prikkelvrije locatie kunnen ervaren welke sport en of recreatie activiteit het best bij ze past en anderzijds zijn ze er letterlijk en figuurlijk “even uit” onder leiding van professionals.

Tijdens deze weekenden worden verschillende sport en recreatie aspecten aangeboden waar kinderen en jongeren uit kunnen kiezen zoals bijvoorbeeld kanoën, klimmen, mountainbiken, boogschieten, hardlopen, voetballen en fitness. De deelnemers aan deze weekenden overwinnen angsten of barrières die ze bij bepaalde sporten kunnen ervaren. Hierdoor krijgen ze een positiever zelfbeeld en hebben een belangrijke succes ervaring.

Stichting Autisme Sportief heeft in Dalfsen op buitenplaats Gerner permanent een prikkelvrije locatie ter beschikking. Vanaf deze aan de bosrand gelegen plek verblijft men van vrijdag avond tot zondag avond en dit is tevens het vertrek punt van alle activiteiten. Zo hebben de kinderen een boswandeling en een mountainbike tocht gemaakt in de bossen van Dalfsen. Vol enthousiasme werd vervolgens mee gedaan aan zorgvuldig samengesteld klimprogramma met alle veiligheidsaspecten bij Klimpark Adventure world Nijverdal. Het kano varen vond deze keer plaats in en rond Zwolle. Tot slot hebben de kinderen de nodige waterpret beleefd in het zwembad.

Mee doen kan

Stichting Autisme Sportief wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in de gelegenheid stellen om aan deze weekenden mee te kunnen doen. Daarom hebben we extra vrijwilligers gevonden om dit mogelijk te maken. Er is nog extra plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Blijft een mooi initiatief, met zo te zien nu meer dan alleen een aankondiging dat Autisme Sportief bestaat. Leuk!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.