Kinderen verzorgen dieren in Ecodrome Zwolle

Veel kinderen dromen ervan later dieren te verzorgen in een natuurpark of dierentuin. Ecodrome Zwolle geeft deze kinderen tijdens het Pinksterweekend een unieke kans door hen kennis te laten maken met de boeiende kanten van dierverzorging. Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei mogen kinderen vanaf 6 jaar onder andere helpen bij het voeren van de otters.

Als aspirant-dierverzorger beleven kinderen in Ecodrome Zwolle hoe avontuurlijk het beroep van dierverzorger is. De jonge bezoekers van het themapark krijgen onder meer de mogelijkheid om het grootste kippenras ter wereld te voeren. Ook kunnen zij helpen de verblijven van de enorme roofvogels schoon te maken. Daarnaast staat het voeren van de otters op het programma. Hierbij mogen de kinderen zelf in het otterverblijf stappen. In groepjes van maximaal vijftien kinderen gaan de jonge dierverzorgers onder begeleiding van een echte dierverzorger het park door. Er worden per dag drie ‘dierverzorgerstours’ georganiseerd. Voor en na de tour kunnen kinderen zich vermaken in en rondom de verschillende attracties waaronder Expeditie Goudmijn en de Moerasexpeditie.

Voor deelname aan ‘dierverzorger voor één dag’ kan men zich vooraf telefonisch aanmelden bij de receptie van Ecodrome Zwolle via telefoonnummer 038-4237030. Meer informatie over Ecodrome Zwolle is te vinden op http://www.ecodrome.nl. .

Artikel delen:

Reageer