Nierstichting zoekt collectanten in Zwolle

Zwolle – In heel Nederland gaan van 16 tot en 22 september zo’n 80.000 vrijwilligers van de Nierstichting van deur tot deur tijdens de Nationale Collecteweek. Ook in Zwolle, waar talrijke enthousiaste collectanten de buurten en wijken ingaan om zo veel mogelijk geld voor de Nierstichting in te zamelen. Met dit geld doet de Nierstichting er alles aan om nierziekten te voorkomen en nierpatiënten te helpen. Onder meer door te investeren in betere behandelmethoden en wetenschappelijk onderzoek. Met de collecteweek op komst, zoekt de Nierstichting in Zwolle nog nieuwe enthousiaste collectanten.

“Bij ruim 60.000 Nederlanders werken de nieren slecht en bijna 16.000 patiënten zijn afhankelijk van dialyse of transplantatie. Voor patiënten met nierfalen bestaan eigenlijk weinig opties: dialyse, niertransplantatie of de dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyse is een levensreddende behandeling, maar erg zwaar en neemt slechts twintig procent van de nierfunctie over. Daarom voelen nierpatiënten zich vaak moe en ziek en gaat hun conditie steeds verder achteruit. Een nierpatiënt moet er veel voor over hebben om een beetje normaal te leven. Een niertransplantatie is meestal de beste oplossing, maar er is nog steeds sprake van een groot tekort aan orgaandonoren.”

Alle hulp gebruiken

“De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Monique Stoop, regiocoördinator van de Nierstichting in Oost-Nederland. “Ook dit jaar kan de Nierstichting alle hulp gebruiken om de collecte tot een succes te maken. Nieuwe collectanten zijn dan ook van harte welkom!”

Onbetaalbare bijdrage

Collecteren neemt hooguit enkele uren in beslag, maar maakt daadwerkelijk verschil in het leven van nierpatiënten. Hiermee leveren ruim 80.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage aan een betere toekomst voor nierpatiënten. Toch worden nog niet alle huishoudens in Zwolle bereikt. Interesse? Meld u dan nu aan als collectant door contact op te nemen met de Nierstichting. Dat kan per mail via collecte@nierstichting.nl, telefonisch via 035-6978050 of kijk op www.nierstichting.nl. “Met slechts een paar uurtjes collecteren heeft u heel veel over voor nierpatiënten en levert u een onbetaalbare bijdrage aan het goede werk van de Nierstichting”, benadrukt Stoop.

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl.

Artikel delen: