Theater Gnaffel viert jubileum met de basisscholen


Zwolle – Met de jubileumvoorstelling “Witte en het wilde paard” viert Theater Gnaffel het 25-jarig bestaan, speciaal voor de basisscholen in Zwolle en omgeving. De inschrijving is van start gegaan. Scholen kunnen zich nú inschrijven via Kunstencentrum de Muzerie.

gnaffeljubileum.jpg

‘Witte en het wilde paard’ gaat over de kwetsbaarheid van vriendschap en fantasie. Gnaffel biedt de voorstelling gedurende drie weken aan in schouwburg Odeon te Zwolle, tussen 1 en 19 oktober 2012. Er wordt zowel een ochtend- als een middag voorstelling gespeeld. De voorstelling is geschikt voor kinderen uit groep 4 t/m 6 en bedraagt 2 euro per leerling voor de Zwolse scholen en 2,50 euro voor scholen buiten Zwolle. Bij de voorstelling is gratis educatiemateriaal beschikbaar. Gedurende deze drie weken zal er tevens in Odeon een grote expositie te zien zijn van alle poppen van Gnaffel.

Zowel de voorstelling als het educatiemateriaal sluiten aan op het thema van de Kinderboekenweek ‘Hallo wereld’. Scholen kunnen ervoor kiezen om de voorstelling te combineren met een speurtocht langs de jubileumexpositie van Gnaffel dan wel met een kunstles van Museum de Fundatie, speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de voorstelling.
Let wel, vol is vol! Scholen die zich nog zullen inschrijven vóór de zomervakantie zijn gegarandeerd van een voorstelling.
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. In de voorstellingen van Theater Gnaffel wordt het publiek meegezogen in de beleving van de personages die met hun eeuwige nieuwsgierigheid verandering mogelijk maken. Je eigen plek veroveren tegen de stroom in. Omgaan met onverdraagzaamheid en onverschilligheid. Daar gaat het om in de voorstellingen van Theater Gnaffel.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer