Expositie tekeningen Emmy Bergsma in Zwolle

Zwolle – Deze zomer presenteert de Zwolse beeldend kunstenaar Emmy Bergsma haar tekeningen bij Kunst & Cultuur Overijssel (KCO)  aan de Kamperstraat 11-13 in Zwolle. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 23 augustus op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur.

emmy-bergsma.jpg

Naast zes recente monumentale tekeningen opgezet in contékrijt, houtskool en inkt hangt de grote wand van de expositieruimte vol met meer dan zestig kleine tekeningen van de afgelopen vijftien jaar. Hierdoor krijgt de bezoeker inzicht in haar werkproces. De kleine tekeningen zijn meer intiem van karakter. De grote tekeningen melancholiek en poëtisch. Emmy Bergsma onderzoekt in haar werk situaties waarin de mens zich onbespied waant. Ze gebruikt daarvoor bijvoorbeeld de toestand van de slapende, dromende, vallende of dansende mens. Universele situaties waarin de kloktijd even geen rol lijkt te spelen, waarin haar mensfiguren zich minder bewust zijn van anderen en even samenvallen met hun ware zelf.

Emmy exposeerde haar werk de afgelopen twee jaar o.a. in Stedelijk Museum Kampen, tijdens de Twente Biënnale in Hengelo, in Galerie Quinta Bies in Enschede en tijdens State of the Arts in het Stedelijk Museum Zwolle. Haart portfolio is ook te zien op www.emmybergsma.nl.

Artikel delen: