Subsidie voor cultuureducatie in basisonderwijs

Zwolle – Alle kinderen in Zwolle moeten een goede culturele basis krijgen waarmee ze de toekomst in kunnen, zo vindt de gemeente Zwolle. Dat is de reden waarom wethouder Nelleke Vedelaar de intentieverklaring Cultuureducatie met Kwaliteit met het Rijk ondertekent. Met deze ondertekening maken Zwolse cultuurprojecten in het basisonderwijs kans op een subsidie om het project uit te kunnen voeren.

Elk jaar is er een bedrag van € 133.634,- beschikbaar, waarvan het rijk en de gemeente elk de helft beschikbaar stellen. Om in aanmerking te kunnen komen voor een subsidie moet de aanvraag voldoen aan:
– het bevorderen van kunstzinnige educatie
– stimuleren van het werken met de doorgaande leerlijn cultuureducatie
– leerkrachten stimuleren hun bekwaamheden op dit gebied te onderhouden of te verdiepen
– culturele instellingen aansporen om het aanbod cultuureducatie op primair onderwijs af te stemmen.
Het rijksprogramma Cultuureducatie met kwaliteit 2013-2016 heeft als doel in het primair onderwijs de kwaliteit van cultuureducatie door middel van een landelijk samenhangende aanpak te bevorderen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moeten de onderwijs- en culturele instellingen hun aanvraag voor 1 december 2012 indienen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tuurlijk Ingrid, maar dat is alleen van toepassing op mensen die sowieso nooit ergens naar toe gaan. De zogenaamde geranium staarders…..
    links gedachtengoed…alleen die term al..tsss


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.