Special Heroes Day een ongekend succes!

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt hebben afgelopen week deelgenomen aan een drietal Special Heroes Days op en rondom sportpark de Pelikaan in Zwolle. Dit project is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking van Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan, de Ambelt en Special Heroes, een ambitieus sportstimuleringsproject voor leerlingen in het Speciaal Onderwijs.

Regionaal Projectleider Special Heroes en docent op de Ambelt, Mark Leeflang: ‘‘Het was een ongekend succes. De leerlingen konden er geen genoeg van krijgen. Door een succesvolle samenwerking met Stichting de Pelikaan zijn we erin geslaagd onze leerlingen een gevarieerd en leerzaam sportprogramma aan te bieden’’.

Afwisselend programma

Ruim 300 leerlingen van de Ambelt hebben deelgenomen aan deze sportdagen. Op dinsdag 3 juli 2012 werd er afgetrapt door de leerlingen van de afdeling Praktijkonderwijs. Het ochtendprogramma bestond uit een sportcarrousel met onder andere hockey, voetbal en lacrosse. Voor het middaggedeelte hadden de leerlingen de keuze uit een boottocht of een huifkartocht. Het programma voor de praktijkleerlingen stond in het teken van Bewegen in het Groen: een nieuw initiatief van de Provincie Overijssel en hier uitgevoerd door Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan. De leerlingen van afdelingen HAVO en VMBO-TL hebben naast het bovenstaande programma ook deelgenomen aan paardrijden, tennis en beachvolleybal.

Special Heroes gaat door

Met de Special Heroes Days komt er een einde aan het eerste succesvolle jaar voor Special Heroes op de Ambelt. Het komende schooljaar zal de samenwerking worden voortgezet en zullen er een aantal nieuwe locaties gaan deelnemen aan het programma. Leeflang: “Een prima zaak. We hebben afgelopen jaar het nodige in gang gezet en de komende twee schooljaren kunnen we verder bouwen om juist deze leerlingen de kansen te bieden die ze verdienen door te sporten en te bewegen’’.

Het programma Special Heroes is erop gericht om leerlingen in het Speciaal Onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. In het programma staat de leerling centraal. Afhankelijk van hun wensen worden sport- en bewegingsactiviteiten aangeboden. Via school worden ook ouders betrokken bij de sportkeuze. Zo ontstaan er voor de leerlingen mogelijkheden om in hun vrije tijd bij een sportvereniging te gaan sporten en bewegen. Special Heroes is een gezamenlijk initiatief van LVC3 (Landelijke Vereniging Cluster 3), Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport en NOC*NSF en wordt mede mogelijk gemaakt door Menzis en het Ministerie van VWS.

Voor informatie over dit project: leeflang@specialheroes.nl

Zie ook: www.ambelt.nl

De Ambelt is een school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers met locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. De Ambelt biedt in deze regio ambulante begeleiding aan leerlingen in het regulier onderwijs. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit.

Artikel delen: